Havlíčkův Brod: Žádost do programu regenerace památkové zóny lze podat do konce října

23.09.2017 17:02

Ministerstvo kultury ČR připravuje každoročně dotační titul „Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón ČR“. V jeho rámci lze poskytovat finanční prostředky na obnovu kulturních památek nacházejících se na území městských památkových rezervací a městských památkových zón. Žadatelem o poskytnutí příspěvku musí být vlastník nemovitosti, která se nachází na území městské památkové zóny Havlíčkův Brod.

Havlíčkův Brod: Žádost do programu regenerace památkové zóny lze podat do konce října
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Finanční prostředky z tohoto programu jsou určeny na zachování a obnovu nemovitých kulturních památek, které se nacházejí v památkové zóně. Pro rok 2018 je na celé území městské památkové zóny Havlíčkův Brod alokováno 935 000 Kč. U závěrka příjmu žádostí na rok 2018 je 31. 10. 2017.

Obecné podmínky:

Realizace projektu musí probíhat od 1. 1. nejdéle od 30. 11. v roce poskytnutí příspěvku.

Příspěvek je poskytován na stavební obnovu a restaurování kulturních památek (zapsaných v Ústředním seznamu kulturních památek ČR), na zachování kulturního dědictví pro další generace. Příspěvky v rámci státní podpory nemohou být použity na modernizaci a jiné úpravy prováděné v zájmu vlastníka památky ani na práce investiční povahy (zateplení, kanalizace, rozvody vody, půdní vestavby a přístavby objektů)

Upozorňujeme, že součástí příloh žádosti musí být mimo jiné:

  • Kopie závazného stanoviska k provedení prací, na které je žádán příspěvek, vydaného podle § 14 odst. 1 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči; 
  • Kopie stavebního povolení nebo jiného správního aktu stavebního úřadu, pokud jej zákon č. 183/2006 Sb. vyžaduje; 
  • Kopie cenové nabídky se specifikací druhu a rozsahu prací, na něž má být podle žádosti příspěvek poskytnut, s termínem provedení prací a s uvedením sjednané roční ceny těchto prací (u akcí do 1 mil. Kč stačí odhad nákladů);

Obecné podmínky vydané Ministerstvem kultury ČR, formulář žádosti a požadované přílohy jsou ke stažení ZDE nebo na stránkách Města Havlíčkův Brod ZDE (dokumenty odboru rozvoje a územního plánování/památková péče).

Závazné stanovisko k provedení prací získají vlastníci nemovitostí na Městském úřadu Havlíčkův Brod na Odboru rozvoje měst a u paní Miloslavy Melounové (e-mail ZDE, 569 497 138).

Žádost o dotaci z Programu regenerace MPR a MPZ mohou vlastníci nemovitostí předkládat v termínu do 31. 10. 2017 na Městský úřad Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí 57, Havlíčkův Brod, 580 01. Bližší informace podá Alena Aubusová (e-mail ZDE, 776 23 2 3 09), Oddělení řízení projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…