Hlučín: Parkovací karty bude možné rezervovat přes on-line systém

15.11.2018 10:46

Parkovací karty pro rok 2019 se začnou prodávat 19. listopadu. TS Hlučín přichází s novinkou, která by měla proces zjednodušit. Letos poprvé bude možné objednat si karty předem v on-line systému. Spuštěn bude na webových stránkách www. tshlucin.cz v pondělí 12. listopadu v 16 hodin.

Hlučín: Parkovací karty bude možné rezervovat přes on-line systém
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Kartu pro příslušnou zónu si tak zájemci budou moct zarezervovat v klidu z pohodlí domova. Přiložen je také návod pro správné vyplnění objednávkového formuláře. Rezervované karty bude nutné osobně vyzvednout a uhradit do pěti pracovních dnů v sídle TS Hlučín na adrese Úzká 3. Pro on-line rezervační systém bude zpřístupněna pouze část parkovacích karet, aby si mohli karty zakoupit i občané, kteří elektronické objednávkové systémy neovládají. 

Přímý prodej karet bude zahájen v pondělí 19. listopadu. Stejně jako v letošním roce i pro rok příští bude Hlučín rozčleněn do několika zón s různými cenami. Pro každou lokalitu budou karty k dispozici vždy až do vyprodání stanoveného počtu odpovídajícího množství parkovacích míst. Karty se budou vydávat v prvním patře správní budovy TS Hlučín denně od 6 hodin, v pondělí a ve středu do 16 hodin, v úterý a ve čtvrtek do 14 hodin a v pátek do 12.30. Parkovací kartu je možné uhradit na místě hotově nebo platební kartou, případně převodem na účet. 

Občanům, kteří mají s TS Hlučín uzavřenou smlouvu o zřízení, označení a užívání vyhrazeného parkovacího místa, společnost tuto smlouvu automaticky prodlouží na rok 2019, pokud ji sami nevypoví. Podmínky pro prodej parkovacích karet zůstávají pro rok 2019 stejné jako v letošním roce. Majitelé karet jsou oprávněni parkovat na vyhrazených parkovištích označených příslušnou dopravní značkou. V lokalitách mimo centrum jsou pro ně parkoviště vyhrazena v pracovních dnech v časech od 17 hodin do následujícího rána. Toto časové omezení umožňuje pohodlné parkování místních obyvatel, vlastnících karty, po jejich návratu z práce, zároveň ale neomezuje zaparkování kohokoliv jiného během dne, kdy bývají vyhrazená parkoviště mimo centrum Hlučína volnější. V centru jsou parkoviště vyhrazená pro majitele karet bez časového omezení. 

Cena parkovací karty zůstává pro centrum města 1200 korun, pro Rovniny a OKD 360 korun na rok. Celoroční parkovací místo na vyhrazeném parkovišti v Seifertově ulici přijde na 2400 korun. Parkoviště je zajištěno závorou, která se otevírá čipem. Ten obdrží každý majitel příslušné parkovací karty. Stávajícím majitelům parkovacích karet na rezidenční parkoviště se bude smlouva prodlužovat automaticky, pokud písemně neoznámí její ukončení. V Hlučíně je možné si zakoupit také konkrétní parkovací místo. Parkovací kartu v centru mohou získat i podnikatelé, kteří zde podnikají. Veškeré další informace o prodeji parkovacích karet najdou zájemci na webu TS Hlučín v záložce Správa parkovišť / Všeobecné informace – parkovací systém. Shrnuje je také městské nařízení č. 2/2017 a ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích na období od 1. ledna 2018, které jsou umístěny na webových stránkách města v sekci právních předpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…