Hlučín: Senioři pojedou na Těšínsko, město pro ně organizuje i další aktivity

09.05.2018 16:41

Zájezd pro seniory na Těšínsko s průvodcem Arnoldem Dudkem pořádá Zdravé město Hlučín ve spolupráci s komunitním plánováním Hlučínska v úterý 29. května. Přihlášky mohou zájemci odevzdat pouze 10. a 11. května.

Hlučín: Senioři pojedou na Těšínsko, město pro ně organizuje i další aktivity
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Na programu bude návštěva malé goralské obce Hrčava, která leží na hranicích Polska a Slovenska.

„Na Hrčavě navštívíme dřevěný kostelík sv. Cyrila  a Metoděje a Lurdské jeskyně. Pokračovat budeme prohlídkou Lomňanského muzea v Dolní Lomné a Dřevěnky na Fojtství v Mostech u Jablunkova,“ prozradila koordinátorka Zdravého města Hlučín Tereza Šimánková.

Obědvat se bude v hotelu Grůň. Poslední zastávka se uskuteční v Rybím domě a Archeoparku v Chotěbuzi – Podobora. Cena zájezdu, jejíž součástí je také oběd a vstupné, je 300 korun. Autobus bude odjíždět z Ostravské ulice v Hlučíně pod kulturním domem v 6.30.

Přihlásit se mohou senioři s trvalým pobytem v Hlučíně, Bobrovníkách a Darkovičkách. Podrobnější informace lze získat na telefonním čísle 595 020 317, nebo 725 053 622, případně osobně v budově B hlučínské radnice u Terezy Šimánkové v kanceláři 101. Tam se také odevzdávají přihlášky, a to pouze ve čtvrtek 10. a v pátek 11. května od 8 do 10 hodin. V jiném termínu nebude možné se na zájezd přihlásit. Přijímat se budou jen dvě přihlášky na jednu osobu. V případě většího zájmu se další zájezd se stejným cílem uskuteční znova v úterý 4. září.

Město Hlučín pořádá pro své seniory další aktivity, na kterých se mohou bavit i vzdělávat. Letos už například uspořádalo kurzy jazyků, které se konaly díky dotaci z Moravskoslezského kraje s oficiálním názvem Zdravý podzim života v Hlučíně.

„Na začátku roku jsme zjišťovali zájem našich seniorů o kurzy angličtiny a němčiny pro začátečníky i pokročilé. Podařilo se nám naplnit jazykové kurzy angličtiny pro začátečníky a němčiny pro pokročilé,“ uvedla koordinátorka Zdravého města Hlučín Tereza Šimánková z odboru rozvoje hlučínské radnice.

Kurzy se konají od dubna v Základní škole Hornická. Účastní se jich dvacet aktivních seniorů.

„Na kurzech panuje velmi dobrá nálada, senioři se vesměs těší na vzdělávání i společná setkání. Německy hovoří opravdu dobře, je vidět, že historicky má němčina na Hlučínsku pevné kořeny. K výborné atmosféře přispěly svým přístupem také lektorky Barbara Glacová a Ludmila Závacká,“ doplnila Tereza Šimánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…