Hlučín ožije mladými řemeslníky

29.09.2021 19:53

Město Hlučín vždy bývalo kolébkou výborných řemeslníků známých v širokém okolí i za hranicemi. A tak je přirozené, že právě do Hlučína se pravidelně sjíždějí mladí malíři z celé republiky, aby porovnali své dovednosti, vyměnili si zkušenosti a navázali nové vztahy.

Hlučín ožije mladými řemeslníky
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

K tomu přispěje již po deváté akce s názvem“ Hlučín, město s řemeslnou tradicí“. Jejím  hlavním cílem je popularizovat obor Malíř,  další řemesla a služby.

Anketa

Od jakého věku by měl mít český občan právo volit?

11%
72%
hlasovalo: 22357 lidí
Vše se odehraje na Mírovém náměstí v Hlučíně v úterý 5. října 2021 od 8 do 16 hodin. Již IX. ročník tradičního setkání pořádá naše škola ve spolupráci se Spolkem přátel školy při OU a PrŠ v Hlučíně, pod patronací Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR a pod záštitou pana starosty Mgr. Pavla Paschka.

Žáci z celé republiky předvedou různé techniky a současné dekorační trendy. Na akci jsou přihlášena dvoučlenná družstva z různých regionů naší republiky. Přijedou i hosté ze Slovenska a samozřejmě nebudou chybět mladí malíři z hlučínské školy. Naši hosté si během své třídenní návštěvy prohlédnou město, jeho sportovní i kulturní zařízení a seznámí se s jeho bohatou historií. Akce bude atraktivní pro každého návštěvníka. Zájemci budou mít možnost seznámit se s novými trendy v učebních oborech a žáci základních škol, kteří se rozhodují o výběru svého povolání, získají představu o řemeslech, o tvořivé a smysluplné práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…