Hlučín si vezme úvěr na stavbu dvou tělocvičen

16.06.2016 19:47

Rekordně nízkých úrokových sazeb v bankách chce využít město Hlučín. Zastupitelé na svém jednání ve čtvrtek 16. června schválili návrh městské rady, aby si Hlučín vzal úvěr ve výši 40 milionů korun. Peníze použije na výstavbu tělocvičen v městských částech Bobrovníky a Darkovičky.

Hlučín si vezme úvěr na stavbu dvou tělocvičen
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Na letošním jarním veřejném fóru občané označili jako hlavní problém města chybějící tělocvičny právě v Darkovičkách a Bobrovníkách. Protože plán investic už byl v té době hotový a město je v současnosti ve velmi dobré finanční kondici, rozhodli jsme se využít období nízkých úrokových sazeb a vzít si úvěr, abychom splnili žádost občanů. Navíc jsme přesvědčeni, že obě tělocvičny budou hojně využívány jak školami, tak veřejností,“ řekla místostarostka Blanka Kotrlová.

Úvěr si město bude moci vybrat v letech 2017 až 2019, splácet ho bude od roku 2020 do roku 2027.  Nyní bude formou soutěže hledat jeho poskytovatele.

„Pokud se podaří tělocvičny postavit za méně než 40 milionů korun, bude možné zbytek úvěru případně použít na jiné investiční akce ve městě, například na spolufinancování některých souvisejících projektů revitalizace Hlučínského jezera v případě, že vláda ČR schválí její zahájení,“ doplnil starosta Pavel Paschek.

V současnosti město splácí úvěr, jehož zůstatek byl k letošnímu květnu 19,8 milionu korun. Uhrazen bude do roku 2020. Na město této velikosti je zaúvěrování Hlučína mimořádně nízké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…