Hned na několika místech Chebu mají vyrůst nové domy

13.11.2016 11:40

S výstavbou bytových domů se počítá na pozemku po Rudolfinu, u sídliště Skalka, ve vnitrobloku v Dukelské ulici nebo u Lidlu.

Hned na několika místech Chebu mají vyrůst nové domy
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V Chebu by v příštích letech mohly přibýt více než tři stovky bytů. Soukromí investoři totiž plánují hned několika místech města výstavbu nových bytových domů. „V posledních letech se v Chebu moc nových bytů nepostavilo, ale teď to vypadá, že se situace mění. Určitě to souvisí s tím, že se především díky rozvíjející se průmyslové zóně výrazně zvyšuje nabídka volných pracovních míst a do Chebu tak přicházejí noví lidé. Je to znát i na zájmu o pronájem bytů, který také výrazně roste. Volné byty rychle ubývají,“ poznamenal starosta Chebu Petr Navrátil.

Více než stovka nových bytů by měla vzniknout v nových domech, které se mají stavět na roky nevyužitém pozemku po budově Rudolfina v samotném centru Chebu. S výstavbou bytových domů se zhruba stovkou bytů se počítá rovněž v lokalitě Klášterní mlýn u sídliště Skalka, kde v posledních letech vyrostlo několik bloků řadových rodinných domků. Nová zástavba je plánována rovněž ve vnitrobloku v Dukelské ulici naproti Sadům míru.

„Nově nás nyní navštívil investor, který by chtěl postavit objekt s více než 70 malometrážními byty určenými pro seniory či mladé lidi na pozemku v sousedství supermarketu Lidl směrem k řece. Dům by měl být orientován kolmo na Ašskou ulici, aby do bytů nepronikal hluk z frekventované komunikace. Každopádně je to zajímavý projekt, a to i proto, že investor už podobný dům vybudoval v Kladně,“ uzavřel starosta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…