Hodonín: Město podniklo další krok k plánované výstavbě okružní křižovatky na Pánově

22.05.2021 9:37

Jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic Brno (ŘSD) ohledně výstavby okružní křižovatky na Pánově intenzivně pokračují.

Hodonín: Město podniklo další krok k plánované výstavbě okružní křižovatky na Pánově
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

ŘSD, pod jehož správu problematický úsek silnice I/55 spadá, požádalo město Hodonín o vypořádání některých pozemků v místě budoucí stavby. Zastupitelé proto na posledním jednání schválili nájemní smlouvy s majiteli předmětných nemovitostí.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Pánovská křižovatka patří již od svého vzniku k nejfrekventovanějším místům silnice I/55 v okolí Hodonína. Od doby jejího vzniku se zde stalo množství nehod s tragickými následky. Tuto skutečnost si uvědomuje i ŘSD, které výstavbu okružní křižovatky bude financovat. Stavba má u investora podporu i přesto, že se jedná o stavbu dočasnou do doby výstavby dálnice D55. „Jsem velmi rád, že se nám po dvouletém intenzivním jednání podařilo přesvědčit ŘSD, jenž bude investorem stavby, o důležitosti vybudování kruhové křižovatky,“ zhodnotil výsledky jednání starosta Libor Střecha.

Aktuálně se dokončují práce na projektu pro sloučené územní a stavební povolení. O stavební povolení by chtělo ŘSD požádat ještě do konce letošního roku. Optimistický scénář hovoří o tom, že není nereálné stavbu zahájit již v následujícím roce, uvidí se však, zda všechny okolnosti budou tomuto záměru přát. „Za město jsme vyvinuli maximální úsilí. Pevně tak věřím, že se záměr podaří uskutečnit a stavba bude v příštím roce zahájena,“ vyjádřil své přesvědčení starosta.

Dosavadní bezpečnostní opatření zahrnovala zejména snížení rychlosti a také vodorovné dopravní značení včetně instalace směrových sloupků, které opticky zužovaly vjezd do prostoru křižovatky. V souvislosti s plánovanou dálnici se do budoucna v tomto úseku počítá s mimoúrovňovým křížením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.