Hodonín: Město poskytne i letos půjčky ze stavebního fondu

09.01.2021 14:56

Až do 1. února se mohou občané města i právnické osoby, například společenství vlastníků bytových jednotek, ucházet o zápůjčky a dotace ze stavebního fondu města na opravy svých domů a bytů.

Hodonín: Město poskytne i letos půjčky ze stavebního fondu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Dotační program podporuje udržení, rozšíření i zlepšení bytového a nebytového fondu občanů a vlastníků nemovitostí ve městě. Jeho zásady schválili zastupitelé města před rokem a půl. Letošní městský rozpočet počítá pro tyto účely se dvěma miliony korun.

Žadatelé mohou využít zápůjček například na opravy fasády včetně zateplení, opravu střechy, výměnu balkonů, instalace solárního zařízení, nebo třeba na vnitřní úpravy jako jsou opravy topení, vodovodních a plynových rozvodů, elektroinstalace, bytového jádra a další. Podmínky pro poskytování zápůjček a dotací jsou uvedeny v Programu poskytování zápůjček a dotací ze Stavebního fondu města, které schválilo zastupitelstvo města 17. 9. 2019, a je k dispozici i na webových stránkách města. V roce 2019 zájemci čerpali ze stavebního fondu celkem 1,117 milionu korun.

Žádosti je možné podávat do 1. února 2021 na Městském úřadě Hodonín, Národní třída 25, odbor ekonomiky a financí, p. Trávníčkové (tel. 518 316 152, e-mail travnickova.pavla@muhodonin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…