Hodonín: Občané mohou nově třídit nápojové plechovky

03.10.2020 18:01

Již od začátku září mají žluté kontejnery na plastový odpad rozšířené využití. Nově totiž slouží i pro nápojové plechovky.

Hodonín: Občané mohou nově třídit nápojové plechovky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Během uplynulého měsíce byly kontejnery označeny nálepkou, která na tuto možnost upozorňuje. V porovnání s ostatními obalovými materiály, je totiž hliníková plechovka zcela recyklovatelná a opakovaně použitelná bez zhoršení kvality. Vzhledem k době jejího rozkladu, která činí i několik set let, tak tříděním pomáháme především naší přírodě.

Nápojové plechovky jsou díky svým příznivým vlastnostem jedním z nejoblíbenějších obalových materiálů. Přitom z ekologického hlediska je právě hliník vůbec nejhorším nápojovým obalem. Už při výrobě jedné nápojové plechovky vznikne až trojnásobně více odpadu než hliníku. V porovnání s ostatními obalovými materiály je plechovka stoprocentně recyklovatelná a donekonečna použitelná bez zhoršení kvality. Pro životní prostředí má tak opodstatněný význam každá recyklovaná plechovka. Proto se i město Hodonín snaží v příležitostech ke třídění odpadu zlepšovat a od 1. září 2020 mají občané možnost vhazovat nápojové plechovky do žlutých kontejnerů (u pytlového svozu do žlutých pytlů).
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…