Hodonín: Obědy zdarma pro sociálně znevýhodněné děti budou i v příštím školním roce

26.04.2021 12:03

Zajistit kvalitní, pravidelnou stravu ve školních jídelnách dětem ve věku 3 až 15 let ze sociálně a ekonomicky slabých rodin. Takový je cíl projektu, který již sedmým rokem pomáhá v Jihomoravském kraji. V příštím školním roce se do něj opakovaně zapojí i všechny mateřské a základní školy z Hodonína zřizované městem.

Hodonín: Obědy zdarma pro sociálně znevýhodněné děti budou i v příštím školním roce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Radní města udělili nezbytný souhlas zřizovatele se zapojením místních vzdělávacích institucí do projektu „Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách JMK“. Současně schválili uzavření smlouvy o partnerství mateřských a základních škol s Jihomoravským krajem. V Hodoníně se jedná celkem o čtyři základní a pět mateřských škol zřizovaných městem.

Cílem pomoci je zajistit dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin ve věku 3 až 15 let během školního roku pravidelnou kvalitní stravu v jídelnách mateřských a základních škol. Konečné slovo v tom, které děti na podporu dosáhnou, má však Úřad práce, jenž rozhoduje podle předem daných kritérií na základě žádosti rodičů. Seznam vybraných dětí poté předá zpět Jihomoravskému kraji, který jednotlivým školám přidělí dotaci na obědy z prostředků Operačního programu potravinové a materiální pomoci.

V tomto školním roce se v Hodoníně k projektu připojilo 44 dětí z mateřských a 72 dětí ze základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…