Hodonín: Palubovka sportovní haly na Lipové aleji opět slouží sportovcům

27.10.2022 18:17 | Tisková zpráva

Téměř tři měsíce trvající rekonstrukce palubovky víceúčelové sportovní haly na Lipové aleji je u konce. Oddíly a školy ji tak opět mohou využívat v plném rozsahu. Slavnostním přestřižením pásky byla 26. října symbolicky předána do užívání. První mistrovské zápasy se zde konaly již začátkem měsíce.

Hodonín: Palubovka sportovní haly na Lipové aleji opět slouží sportovcům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Palubovka stejně jako celá sportovní hala utrpěla značné škody při loňském tornádu. Pro zachování bezpečného provozu tak byla nutná její rekonstrukce. „Při tornádu bohužel střechou zateklo, takže palubovka byla v nevyhovujícím stavu a bylo potřeba ji kompletně celou rozebrat a vyměnit,“ řekl místostarosta a garant sportu Ondřej Fialík. K tomu byly ideální právě prázdninové měsíce, kdy většina oddílů sportuje venku a školy, které halu rovněž využívají, mají prázdniny. Firma Becker Sport, tak začala s demontáží původního povrchu včetně odpružené slepé podlahy tvořené roštem. „Následně byl namontován nový rošt včetně izolace, poté záklopná deska, a nakonec nová palubovka. Na rošt bylo použito smrkové dřevo, záklop je z buku a finální povrch tvoří dubové parkety,“ doplnil postup prací Ondřej Fialík. Palubovka v hale sloužila od roku 2005 a přibližně před šesti lety prošla renovací.

Celkové náklady prací vyšly na cca 3,4 mil. Kč. Po dlouhých jednáních s pojišťovnou se nakonec podařilo uhradit celou částku rekonstrukce z pojistného plnění. 

V přípravě je zároveň také kompletní modernizace a oprava sportovní haly po tornádu. Ta bude zahrnovat opravu vnějšího pláště včetně zateplení, novou elektroinstalaci, vzduchotechniku i kompletní rekonstrukci osvětlení včetně modernizace ozvučení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …