Hodonín: Předplatitelé pořídí parkovací kartu na příští rok levněji

27.10.2020 12:03

Město sníží o 20 procent ceny parkovacích karet na rok 2021 osobám, které vlastní parkovací kartu pro rok 2020. Jedná se o kompenzaci za období, kdy všichni občané v době jarního nouzového stavu nemuseli plošně platit parkovné. Změnu pravidel a ceny parkovného schválili radní města na své schůzi 19. října.

Hodonín: Předplatitelé pořídí parkovací kartu na příští rok levněji
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Snížení ceny parkovacích karet je jedním z opatření, na kterém jsme se dohodli v radě při projednávání opatření v souvislosti s epidemií koronaviru,“ potvrdil informaci místostarosta Ladislav Ambrozek. „Na jaře, v době nouzového stavu, jedno z vládních opatření zrušilo až do začátku května zpoplatnění komunikací na území všech obcí. Předplatitelé parkovacích karet, kteří si už karty pořídili a zaplatili, by tak byli v nevýhodě,“ objasnil místostarosta důvody k tomuto rozhodnutí rady města.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Občané a firmy, kteří si zakoupili parkovací kartu v letošním roce a od 1. listopadu 2020 si zakoupí rezidentní kartu nebo kartu abonenta na příští rok, zaplatí za první kartu rezidenta 400 korun, za druhou a další kartu rezidenta 2400 korun a za parkovací kartu abonenta 4000 korun, tedy o pětinu méně než letos. Ceny parkovného v ostatních případech zůstávají nezměněny.

V současné době jsou v Hodoníně vymezeny čtyři rezidentní zóny, kde řidiči využívají předplacených karet - na Národní třídě, nám. Osvobození, v ulici Velkomoravská a Svatopluka Čecha. Kromě toho mohou obchodní firmy využívat kartu abonenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…