Hodonín: Rekonstrukce kina Svět pokračuje podle harmonogramu

14.06.2020 21:16

Práce na rekonstrukci kina Svět pokračují i nadále a ani v důsledku pandemie nedošlo k jejich výraznějšímu zdržení. Předběžný plán dokončení stavby zatím zůstává v platnosti a počítá se s březnem 2021.

Hodonín: Rekonstrukce kina Svět pokračuje podle harmonogramu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Stavební firma aktuálně provádí kompletaci vzduchotechnické jednotky a potrubí, opravu schodiště z prvního do druhého patra, vyzdívky v prostoru pod hledištěm a výstavbu stropu nad výtahovou šachtou. Kromě toho stále probíhají elektroinstalace silnoproudých a slaboproudých rozvodů. Dodavatel technologií promítání zároveň provedl rozvody kabelů, které jsou připraveny pro pozdější dodávku a montáž promítací technologie. Zajímavostí je odkrytí původního hlavního schodiště z 1. patra, které bude zachováno a upraveno.

Připomínáme, že poslední větší úpravy kina se dělaly na přelomu 60. a 70. let a velká rekonstrukce se uskutečnila v roce 1976. V roce 2000 bylo kino digitalizováno 2D a 3D technologií. Objekt kina čeká kromě stavebních změn v interiéru, také stavba výtahu a zateplení s výměnou oken i dveří. Diváci se dočkají i většího pohodlí. Dojde ke snížení počtu sedadel z původních 311 na 193 a současně se rozšíří i prostor mezi jednotlivými řadami. Přibude bezbariérový výtah a hlavní schodiště až do nejvyššího podlaží. Po rekonstrukci navíc vznikne v kině i druhý, menší, víceúčelový sál s kapacitou 37 sedadel.

Rekonstrukce kina vyjde město přibližně na 62 milionů korun. Dalších přibližně 10 milionů pak bude stát technologické vybavení promítání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.