Hodonín: Silničáři se pustí do mostu, hráze i čtyř kilometrů silnic

05.05.2017 16:00

Do oprav více než 3,8 kilometrů vozovky mezi Mutěnicemi a Dubňany, silnice přes hráz u Dolních Věstonic a Strachotína a mostu přes I/55 v Hodoníně se v létě dají dělníci. Firmy, které se zhostí dalších tří velkých projektů rekonstrukcí silnic a mostů na jižní Moravě, začnou po rozhodnutí Rady Jihomoravského kraje vybírat silničáři co nejdříve. Po novém se z Dubňan a po hrázi u novomlýnské nádrže projedou řidiči už letos v listopadu. Práce na mostě v Hodoníně potrvají o rok déle.

Hodonín: Silničáři se pustí do mostu, hráze i čtyř kilometrů silnic
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

„Silnice mezi Mutěnicemi a Dubňany je už na hranici životnosti. Podklad stavbaři zrecyklují, upraví se profil i rovinatost komunikace a celá konstrukce silnice se zesílí. Od křížení ulic Nádražní a Jarohněvice v Dubňanech je poškození menší. V tomto úseku dostane komunikace nový dvouvrstvý kryt, který zajistí větší únosnost,“ popsal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Roman Hanák. Práce by zde podle něj měly začít v druhém prázdninovém měsíci. Hotovo bude v listopadu a investice pravděpodobně přesáhnout 17 milionů korun (bez DPH). Rekonstrukce si vyžádá úplnou uzavírku. Řidiči stavbu objedou po silnicích II/380 a II/431 směrem k Hodonínu.

Silnici II/420, která vede mezi Strachotínem a Dolními Věstonicemi po hrázi vodní nádrže Nové mlýny, začnou dělníci opravovat již v červenci. „Je to hlavní dopravní spojnice obou obcí. Silničáři odfrézují starý povrch a místo něj položí dvě vrstvy nového asfaltového betonu. Silnice bude ohraničena betonovými krajníky,“ uvedl Hanák s tím, že součástí stavby za více než 21 milionů je také rekonstrukce krajnic, čar a sjezdů. „V rámci rekonstrukce opravíme i opěrnou zeď v délce přes 600 metrů a vyměníme starý asfaltový kryt na mostu u Strachotína,“ doplnil Hanák. Hotovo by mělo být také v listopadu. Oprava bude probíhat postupně, uzavírka pro řidiče bude jen částečná.

Do nejnáročnější ze tří plánovaných staveb se silničáři pustí v září. „Oprava mostu v Hodoníně, který převádí silnici II. třídy přes dopravní tepnu I/55, vyjde na více než 44 milionů korun. Při rekonstrukci vymění stavbaři starou nosnou konstrukci a nahradí ji novou. Řidiči budou během stavby jezdit po provizorním mostě, který bude průjezdný obousměrně s omezením rychlosti. Jedná se o velmi náročnou stavbu, ukončení prací proto odhadujeme až na listopad příštího roku,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…