Hodonín: Tř. Dukelských hrdinů postupně mění tvář

13.10.2021 12:18

Revitalizace komunikace v ulici tř. Dukelských hrdinů pokračuje stavebními pracemi v úseku od ulice Pr. Veselého po ulici Marxovu. Předchozí část úseku po ul. Havlíčkovu již obyvatelé užívají. Kromě vozovky se opravují chodníky, veřejné osvětlení a vznikají nová parkovací stání.

Hodonín: Tř. Dukelských hrdinů postupně mění tvář
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Stavební práce v ul. tř. Dukelských hrdinů postoupily do druhé etapy a přesunuly se do úseku od ul. Pr. Veselého po ulici Marxovu. Aktuálně se tam kromě pokládky žulových obrubníků, původních i nových, provádí dláždění nájezdů ke vchodům domů. Povrch silnice v celé ulici bude pokryt žulovými kostkami. Pro tento původní povrch se vyjádřili obyvatelé lokality před časem v jedné z anket. Vozovka bude splňovat požadavky na bezbariérové užívání. Předpokládá se, že zde bude zavedena zóna s omezenou maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině.

Kromě povrchu vozovky a chodníků dostanou oba úseky nové veřejné osvětlení a 60 parkovacích stání. První, již dokončený, úsek má 23 míst pro parkování automobilů, ve druhém úseku budou mít motoristé k dispozici 37 parkovacích míst. Po dokončení prací bude ještě provedena náhradní výsadba zeleně.

Revitalizace komunikací v obou úsecích, která vyjde město na přibližně 17,8 milionu korun, bude  hotova ještě v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…