Hodonín: V březnu začne přestavba křižovatky u Pánova

10.02.2023 9:15 | Tisková zpráva

Na začátku března začne dlouho očekávaná přestavba průsečné křižovatky u Pánova, kde se střetává státní silnice I/55 s krajskou II/432, na křižovatku okružní. Stavební práce budou doprovázet dopravní omezení a uzavírky.

Hodonín: V březnu začne přestavba křižovatky u Pánova
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Silnice I/55 bude ve své ose průjezdná v obou směrech po celou dobu stavby, křižující silnice II/432 bude uzavřena a zůstane průjezdná jen pro autobusové linky a vozidla IZS. Stavební práce potrvají čtyři měsíce. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic, zhotovitelem pak společnost SWIETELSKY stavební s.r.o. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21902 lidí

Stavební práce jsou rozvrženy do tří etap a začnou už 1. března. Hlavní silnice I/55 bude průjezdná v obou směrech po celou dobu stavby. Nejprve snížením povolené rychlosti, ve třetí etapě pak ještě světelnou signalizací, která bude řídit provoz kyvadlově v jednom pruhu.

Po dobu přestavby křižovatky zůstane naopak uzavřena silnice II/432, průjezd od Hodonína a Ratíškovic tak nebude možný. Výjimku ze zákazu budou mít pouze autobusové linky a vozidla integrovaného záchranného systému jako jsou hasiči či sanitky. Pro ostatní motoristy budou vyznačeny objízdné trasy.

Město dlouhodobě usilovalo o vybudování okružní křižovatky, která společně s lávkou přispěje k bezpečnější dopravě. Křižovatka totiž patří k nejfrekventovanějším místům silnice I/55 v okolí města a bohužel se stala dějištěm mnoha dopravních nehod i s tragickými následky. Přestavba křižovatky na okružní vyjde Ředitelství silnic a dálnic bez daně přibližně na 18 milionů korun. Hotovo by mělo být do poloviny roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…