Hodonín: Veslařský klub zakončil sezonu „Rockem veslařů“

19.10.2021 7:29 | Tisková zpráva

Skvělá atmosféra a náměstí zaplněné fanoušky a příznivci klubu provázely oceňování nejlepších veslařů uplynulé sezóny. Tradiční událost se letos poprvé odehrávala v centru města i s doprovodným programem v podobě rockových kapel.

Hodonín: Veslařský klub zakončil sezonu „Rockem veslařů“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Veslařský klub Hodonín má za sebou velmi úspěšnou sezonu, kterou korunoval druhým místem v Českém poháru napříč všemi kategoriemi. Hodonínští veslaři se stali v roce 2021 rovněž nejúspěšnějším mládežnickým klubem v ČR a již druhý rok patří do absolutní špičky. Slavnostní odpoledne odstartovalo v 16 hodin koncertem kapely NABEAT. Poté už pódium patřilo úspěšným reprezentantům, kterým osobně poděkoval starosta Libor Střecha. „Obrovská gratulace všem závodníkům, všem členům veslařského klubu, kteří ukázali v letošní sezoně, že jsou nejlepší nebo jedni z nejlepších. Gratuluji a velmi děkuji za vzornou reprezentaci města! Vzhledem k tomu, že Filip Švrček mě vyhecoval, abych se přijel podívat, že se jede o možný historický úspěch na mistrovství ČR v Račicích, tak mě to nedalo a jel jsem. Poděkování tak patří i fanouškům veslařského klubu, protože takovou atmosféru, jakou udělali v Račicích, za to se nemusí stydět ani věhlasné fotbalové kluby,“ řekl během úvodního slova starosta.

Mezi oceněnými se představili mistři, vicemistři i bronzoví medailisté z Mistrovství ČR žactva, z Mistrovství ČR dorostu, juniorů a dospělých a Mistrovství ČR družstev. Hlavními tahouny v dospělých kategoriích byli Václav Baldrián, Sára Ševčíková a Lea Hýbnerová. Posledně jmenovaná navíc čerstvě získala i bronzovou medaili na Mistrovství Evropy juniorů na osmě. Poděkování však patří také trenérům, kteří mají na úspěších svých svěřenců nemalou zásluhu. Mezi oceněnými byli Jaroslav Švrček, Adam Michálek, Filip Švrček, Michaela Čachotská, Josef Mančík a Pavla Minxová. Předseda klubu Filip Švrček využil příležitosti a na pódiu poděkoval nejen městu Hodonínu a Jihomoravskému kraji, ale také fanouškům a všem, kteří klub podporují. „Chtěl bych jménem veslařského klubu, závodníků a trenérů poděkovat jednak fanouškům, a dále také lidem v Hodoníně, že nás podporují především tím, že na naše akce, které děláme, ať už jsou to dračí lodě, veslařské, závody, nebo případně kulturní akce, chodí, a jsem za to strašně moc rád. Díky vám jsme pak schopni tvořit jak my v klubu, tak i závodníci u vody.“ Příležitost využili také rodiče, kteří veřejně poděkovali trenérům a funkcionářům za jejich práci a čas, kterou jejich dětem věnují, aby jim pomohli v cestě k úspěchům.

V nadcházející sezoně 2022 čeká veslařský klub nejen cesta za dalšími závody a medailemi, ale také půlkulaté výročí 115 let od jeho založení. Prvním předsedou Veslařského klubu Hodonín v roce 1907 byl lékárník Karel Jelínek. Tehdy při svém vzniku měl klub 13 zábavných lodí a 33 členů. K připomínce výročí připravují veslaři hned několik akcí, které začnou hned po Novém roce. Tou první bude po 35 letech znovu obnovení Veslařského plesu, který se uskuteční v sobotu 8. 1. Týden poté od 14. do 16. ledna bude následovat třídenní soutěžní akce Ergoshow – veslařské závody na trenažeru škol a univerzit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…