Hodonínské kulturní léto nabídne koncerty, divadlo i tradiční hody

31.05.2020 13:34

Po vynucené přestávce se do našich životů postupně navracejí kulturní a společenské akce. Město ve spolupráci s místním domem kultury, lázněmi a muzeem připravují na letní měsíce sérii kulturních pořadů pod hlavičkou Hodonínského kulturního léta.

Hodonínské kulturní léto nabídne koncerty, divadlo i tradiční hody
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Už teď jsou připraveny některé akce, další se upřesňují. Připravují se i Svatovavřinecké slavnosti v srpnu. Jaká bude jejich konkrétní podoba, to bude do jisté míry záležet i na dalším vývoji epidemiologické situace a uvolňování opatření.

„Hodonínské kulturní léto zahájíme v polovině června a mělo by trvat do konce srpna. První akce se však uskuteční již dříve v kulturním domě, kde v neděli 7. června vystoupí brněnské divadlo Líšeň s loutkovou stínohrou o lásce a síle, překonávající zlý osud, s názvem Sávitrí. Na terase kulturního domu se 10. června uskuteční v netradičně pojaté komedii Lakomec. V jedné z hlavních rolí se představí hodonínská rodačka a nositelka Ceny Thálie za rok 2016 Hana Tomáš Briešťanská,“ prozradil ředitel hodonínského domu kultury Marcel Řimák.

První akci na Masarykově náměstí odstartuje 13. června bleší trh, který se zde bude pravidelně opakovat i v následujících měsících. „Na další dny plánujeme koncert jazzové skupiny Jan Kavka Trio, Svátek hudby či koncert ZUŠ,“ doplnil Marcel Řimák. Snahou města je, aby se na náměstí po celé léto konaly pravidelné akce, které přitáhnou pozornost lidí a zpříjemní jim letní odpoledne a podvečery. K tomu by mělo přispět i občerstvení v několika stáncích, v nichž budou nabízet své produkty místní prodejci.

Anketa

Souhlasíte s tím, že europoslanec Kolaja chce volbu radních ČT řešit na úrovni EU?

1%
99%
hlasovalo: 18035 lidí

V červenci se na Masarykově náměstí uskuteční několik koncertů od Ro©kové přehlídky, Oldies letní párty, besedu u cimbálu, odpoledni při dechové hudbě až po představení Na stojáka s následným koncertem Huménečka. V době od 16. do 25. července bude v lázeňském amfiteátru promítat letní kino.

Na druhý srpnový víkend připadají Svatovavřinecké hody s tradičním průvodem městem. Rozsah a konkrétní podoba slavností není v tuto chvíle ještě definitivní. V dalších týdnech se na náměstí představí místní kapely, připravujeme výstavu ovoce a zeleniny a koncerty, například Lady Praga a folku.

Příležitosti ke kulturnímu vyžití budou po celé léto nabízet v podobě dalších divadelních představení, besed a letního promítání jak Dům kultury Hodonín, tak i Lázně Hodonín. Také v srpnu se v lázeňském amfiteátru uskuteční oblíbené letní promítání.

Věříme, že Hodonínské kulturní léto zaujme občany i návštěvníky města a že si z letní nabídky každý vybere. O konkrétní nabídce vás budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …