Holešov: Další velká investice dokončena, sportovci už vyběhli na Stadion Míru

05.11.2018 21:22

Čtyři roky připravovanou investicí bylo vybudování staronového atletického areálu na Stadionu Míru. Na rekonstrukci atletického oválu se podařilo získat dotace ve výši 17 250 000 Kč.

Holešov: Další velká investice dokončena, sportovci už vyběhli na Stadion Míru
Foto: wikipedia
Popisek: Holešov.

Nositelem dotace je Atletika Holešov, která má areál stadionu ve výpůjčce a bude jej jistě nejčastěji využívat. Stavba byla zahájena ihned po předání informace o potvrzení dotace z MŠMT koncem jara a dokončena byla ke dni 31. 10. 2018. Dodavatelem prací byla společnost EKKL KM, která velice usilovně a velmi profesionálně postupovala dle harmonogramu. „Menší navýšení nákladů – v porovnání se stavbou – přineslo umístění rozvodů a vybudování patek pro osvětlení. A to proto, že sice projekt s tímto počítal, ale osvětlení se nedostalo do podpory projektu, a bylo by asi chybné při stavbě vedení do země neuložit, protože by již v budoucnu nešlo do podloží kopat,“ upřesnil starosta města Rudolf Seifert. Celkové náklady přesáhly 25 milionů korun, město poskytlo částku kolem 10 milionů korun a také přidalo 800 tisíc na již zmíněné dobudování vedení elektřiny a vybudování patek pro případné osvětlení. Letos byly také zrekonstruovány toalety pro veřejnost, tribuny pak mají být hotové do konce roku. V příštím roce proběhne oprava šaten, díky které vzniknou 4 samostatné šatny se sociálním zařízením, a také zřízení klubovny.

Do konce měsíce března bude na atletickém stadionu probíhat zkušební provoz. Sportovci již tedy mohou vyběhnout na tartanový povrch, k dispozici jsou jim startovní bloky a překážky pro překážkový běh. V průběhu zkušebního provozu bude stadion přístupný i veřejnosti, a to v pondělí, pátek a sobotu. V současné době ještě není povolen vstup na trávník, který by mohl být poškozen. „Využití travnaté plochy je plánováno v závislosti na počasí až na příští rok. Poté již bude možno využívat veškeré plochy atletického areálu,“ dodává vedoucí Atletiky Holešov Jakub Hřib.

O atletiku je v Holešově nebývalý zájem. Při náboru do atletiky byla kapacita klubu během 40 minut naplněna. Sportovní klub tak letos přivítal 250 nadšených mladých sportovců, jejichž zázemím bude právě nově opravený stadion.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…