Hořice: Hořický zámek ožil krásnými automobily

06.06.2018 14:33

Hořický zámek se stal cílem jedné z okružních jízd akce „Veteránem Českým rájem“, kterou každoročně pořádá Veteran Car Club v Jičíně. Na padesát starých automobilů, vyrobených do roku 1945, přijelo na nádvoří zámku, kde se konala přehlídka všech vozů a také vyhlašování výsledků soutěže elegance.

Hořice: Hořický zámek ožil krásnými automobily
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Do té se zapojili přítomní diváci, kteří svými hlasy rozhodli, který z vozů se jim nejvíce líbí. K vidění byly především vozy domácích značek Aero, Tatra, Praga, nechyběly však ani vozy americké produkce Chrysler, Chevrolet a Dodge. Většina posádek automobilů byla dobově oblečena, což jenom podtrhovalo dobovost celé akce. Všichni účastníci si také mohli prohlédnout expozici nové výstavy věnované historii silničního motocyklového sportu a nutno říci, že jí byli nadšeni. Celá akce trvala dvě hodiny, a po ní všichni nasedli do svých krásných vozů a odjeli zpět do Jičína. Několik desítek hořických občanů si nenechalo ujít tuto mimořádnou podívanou. Škoda, že jich nepřišlo více, protože je jen málo příležitostí, vidět tolik nádherných historických automobilů pohromadě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…