Hořice: Keříky ve Chvalině poskytnou stín i jedlé plody

18.05.2020 12:09

S příchodem slunečného jarního počasí došlo v okolí rybníku ve Chvalině k další výsadbě zeleně, tentokrát keřového patra.

Hořice: Keříky ve Chvalině poskytnou stín i jedlé plody
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Zahradnictví Květ vysadilo podle projektu renomovaného Ateliéru Krejčiřík desítky keříků různého druhového zastoupení. Jejich společným znakem je to, že všechny poskytují jedlé plody či květy a listy s léčivými účinky, takže dobře poslouží k případnému sběru. Vysazeny byly například líska obecná, hloh, trnka obecná, ostružiník maliník či kalina. Revitalizace návsi a okolí rybníčku tímto vstoupila do další fáze v okrašlování veřejného prostranství, které slouží nejen místním, ale může se stát i zajímavou zastávkou při procházce z Hořic. Současně s výsadbou bylo prostranství osazeno travním semenem, takže se začíná postupně zelenat.

„Dalším krokem bude stavba dřevěného mola a chodníku z lomového kamene a pískovce. Na vytipovaných místech budou osazeny lavičky, posezení, v centrální části pak ohniště,“ popisuje další plány na vylepšování okolí návsi ve Chvalině Ing. Radek Němeček z osadního výboru.

Revitalizace je výsledkem spolupráce osadního výboru Chvalina s městem Hořice, které je investorem celé realizace projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…