Hořice: Lávka přes I/35 otevřena

22.10.2018 17:37

Minulý týden proběhlo slavnostní otevření lávky přes frekventovanou silnici I/35.

Hořice: Lávka přes I/35 otevřena
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

U přestřižení pásky nechyběli představitelé města i okolních obcí, Královéhradeckého kraje, projektanti i stavitelé a také zástupci MAS Podchlumí, kteří na stavbu dotačně přispěli.

Úvodního slova se ujal starosta Hořic Aleš Svoboda, který spolu s Miloslavem Švůgrem z osadního výboru v Libonicích vyzdvihl důležitost i účelnost projektu lávky jako jediného skutečně bezpečného přechodu přes hlavní a extrémně frekventovanou silnici I/35 mezi Hradcem Králové a Jičínem. Veřejnost se mohla formou projevů také seznámit s Ing. arch. Josefem Smolou, architektem přechodu a Ing. L. Vanerem z projekční kanceláře. Ing. Rudolf Cogan, radní Královéhradeckého kraje zodpovědný za rozvoj infrastruktury KHK, dokonce nazval hořickou lávku nejhezčí dopravní stavbou svého druhu v kraji. Na závěr setkání s hojnou účastí veřejnosti požehnal mostní lávce a obecně lidem na cestách také kněz hořické římskokatolické farnosti Mgr. P. Filip Janák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…