Hořice: Oprava mostu směřuje do finále

03.10.2020 10:41

Na konci října dojde ke znovuzprůjezdnění modernizované mostní estakády v Hořicích. V současnosti probíhají dokončovací práce mostu samotného.

Hořice: Oprava mostu směřuje do finále
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

V současnosti probíhá montáž odvodnění či instalace protihlukových stěn a mostního zábradlí. Realizují se terénní úpravy na obou předmostích, včetně instalace záchytných a bezpečnostních prvků. V polovině října čeká na mostaře pokládka nového živičného povrchu mostu a před samotným otevřením mostu proběhne jeho kontrolní zatěžovací zkouška. Zprůjezdněním mostu však práce na modernizaci estakády zdaleka nekončí.

OPRAVA OBJÍZDNÝCH TRAS
Na jaře příštího roku zajistí Ředitelství silnic a dálnic komplexní opravu objízdných tras, které po dobu stavebních prací zajišťovaly tranzit dopravy. Týká se to primárně ulic Husova a Táboritská, přičemž provizorní úprava křižovatky obou uvedených komunikací se odstraní a křižovatka tak bude uvedena do svého původního stavu. Součástí plánovaných oprav objízdných tras je i oprava železničního přejezdu v ulici Husova. Uvedené stavební práce budou rozděleny do etap tak, aby dopad dopravních omezení na místní rezidenty a firmy byl co nejmenší. Stavební práce byly zahájeny v dubnu loňského roku. V rámci rekonstrukce mostu byla zcela nahrazena původní nosná konstrukce včetně pilířů. Na levé straně mostu bude obyvatele Hořic před hlukem nově chránit 2,5 metru vysoká protihluková stěna. Vzhledem k plánované elektrifikaci přemostěné železniční tratě je most oproti původní stavbě také o zhruba jeden metr vyšší. Zhotovitelem stavby je sdružení společností Eurovia a M-silnice, které opravu realizovalo za 222,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…