Hořice: Příběhy hořických soch očima mladých umělců

26.07.2018 13:47

V Galerii plastik probíhá od pondělí 23. července týdenní Letní ateliér pro mladé umělce. Výtvarníci ve věku od 6 do 12 let tvoří svá díla přímo v podnětném prostředí hořické Galerie plastik a na dalších inspirativních místech v jejím okolí.

Hořice: Příběhy hořických soch očima mladých umělců
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Pod vedením lektorů si dosud vyzkoušeli například práci na temperové batice a absolvovali pátrací hru mezi sochami v parku U Sv. Gotharda. Mladí umělci podnikli také cestu do lomu U Sv. Josefa, kde se seznámili s účastníky Hořického sochařského sympozia a jejich díly. V působivém přírodním prostředí „malého lomu“ vytvořili skupinový land art na téma „labyrint“. Ve středu čeká na výtvarníky návštěva ateliérů a dílen hořické sochařské školy s motivačním potenciálem pro plenérovou tvorbu sochy z Ytongu. Letní ateliér, zaměřený nejen na autorskou výtvarnou tvorbu, ale také na aktivní prožitek uměleckého díla, vyvrcholí v pátek 27. července v 16 hodin vernisáží výstavy děl mladých umělců ve foyeru Galerie plastik. Pokud se ale do galerie vypravíte již ve středu odpoledne nebo ve čtvrtek, uvidíte mladé výtvarníky přímo v tvůrčím zápalu během vzniku jejich děl.

Lektoři a výtvarníci letního ateliéru srdečně zvou všechny příznivce mladého umění do Galerie plastik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …