Hořice: Příběhy hořických soch očima mladých umělců

26.07.2018 13:47

V Galerii plastik probíhá od pondělí 23. července týdenní Letní ateliér pro mladé umělce. Výtvarníci ve věku od 6 do 12 let tvoří svá díla přímo v podnětném prostředí hořické Galerie plastik a na dalších inspirativních místech v jejím okolí.

Hořice: Příběhy hořických soch očima mladých umělců
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Pod vedením lektorů si dosud vyzkoušeli například práci na temperové batice a absolvovali pátrací hru mezi sochami v parku U Sv. Gotharda. Mladí umělci podnikli také cestu do lomu U Sv. Josefa, kde se seznámili s účastníky Hořického sochařského sympozia a jejich díly. V působivém přírodním prostředí „malého lomu“ vytvořili skupinový land art na téma „labyrint“. Ve středu čeká na výtvarníky návštěva ateliérů a dílen hořické sochařské školy s motivačním potenciálem pro plenérovou tvorbu sochy z Ytongu. Letní ateliér, zaměřený nejen na autorskou výtvarnou tvorbu, ale také na aktivní prožitek uměleckého díla, vyvrcholí v pátek 27. července v 16 hodin vernisáží výstavy děl mladých umělců ve foyeru Galerie plastik. Pokud se ale do galerie vypravíte již ve středu odpoledne nebo ve čtvrtek, uvidíte mladé výtvarníky přímo v tvůrčím zápalu během vzniku jejich děl.

Lektoři a výtvarníci letního ateliéru srdečně zvou všechny příznivce mladého umění do Galerie plastik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…