Hořice: Systematická úprava sběrných míst zahájena

03.09.2020 12:09

Město Hořice se postupně rozhodlo upravit několik sběrných míst pro tříděný odpad i kontejnerové stání. Stavební úpravy spočívají v předláždění plochy pod vlastními kontejnery, která je vesměs ve velmi špatném technickém stavu a také v osazení typových „zástěn“.

Hořice: Systematická úprava sběrných míst zahájena
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Pilotním projektem je úprava několika míst v lokalitě sídliště Pod Lipou, kde již koncem srpna začaly úpravy v prostoru „za fortnou“ nebo v severní části „pod garážemi“. Následovat bude kontejnerové stání u bytových domů „Pod borkem“ č.p. 1487 a 1488 a u bytového domu č.p. 1665 na sídlišti.

Dne 24. srpna 2020 již byla osazena typová zástěna od firmy Asacont včetně aretací na vlastní kontejnery u nejsevernějšího „věžáku“ č.p. 1666, kde uvedená firma na své náklady celou konstrukci osadila. Pokud se tento systém provozně i vizuálně osvědčí, budou obdobným systémovým řešením osazena i ostatní místa, což by mělo přispět i k lepší vizuální podobě našich veřejných prostranství a nyní nevzhledných míst pro kontejnery a popelnice.

Součástí započaté systémové rehabilitace těchto míst je i projektová příprava na „polozapuštěné“ kontejnery, které by měly být umístěny hlavně na pohledově frekventovaných místech. Nyní dokončujeme projektovou dokumentaci pro lokalitu „před zámkem“, u Odborného učiliště v ulici Havlíčkova a v ulici Brejníkova. Tento systém je vizuálně velmi nenápadný a příhodný, nicméně finančně relativně náročný. Proto se město Hořice pokusí na tato vytipovaná místa získat dotaci. Nicméně i v nadcházejících letech bychom rádi v tomto trendu pokračovali a i další sběrná místa s tzv. zvony i kontejnery postupně všechna uvedli do odpovídajícího stavu. Zejména, aby nehyzdila své okolí a kapacitně i provozně dobře sloužila svému účelu.

Vyzýváme tímto občany města i příměstských částí, aby jak nové popelnice, které se distribuovaly koncem prázdnin, tak i nové kontejnery zejména u bytových domů využívali v maximální míře a přispěli tak ke zvýšení podílu vytříděných složek komunálního odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…