Hořičtí pokračují v zateplování veřejných objektů. V dubnu lešení obklopí obecní dům

27.03.2015 18:00

Do zateplování obecních objektů se před časem pustili v Hořicích na Šumavě. Před dvěma lety zateplili ZŠ a MŠ i s tělocvičnou, o rok později kulturní dům a letos se hodlají věnovat obecnímu domu, ve kterém se mimo jiné nachází obecní úřad, pošta a ordinace lékařů. Práce odstartují 1. dubna.

Hořičtí pokračují v zateplování veřejných objektů. V dubnu lešení obklopí obecní dům
Foto: Hořice na Šumavě
Popisek: Hořice na Šumavě

„Zateplení obecního domu bude stát 5 milionů korun, z čehož 90 procent pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. V rámci této akce obnovíme, po dohodě s památkáři, většinu prvků zdobné fasády směrem do ulice,“ uvedl Martin Madej, starosta Hořic na Šumavě.

Nad rámec projektu se obec rozhodla vyměnit i střešní krytinu. „Tyto práce vyjdou mnohem levněji, než kdyby se dělaly jako samostatná akce. Vyloučí se také riziko poškození fasády při opravě, kterou by bylo stejně nutné provést za pár let. Celá stavba tak bude kompletně rekonstruována na mnoho let bez nutnosti dalších oprav,“ vysvětlil starosta.

Stavba by měla být ukončena maximálně do 30. června. Po celou dobu bude uzavřen chodník před budovou. Vedení obce upozorňuje, aby lidé, kteří kolem objektu budou procházet, dbali na zvýšenou bezpečnost.

Zateplení veřejných objektů představuje nemalou úlevu pro hořickou obecní kasu, zároveň je přínosné z hlediska ochrany životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…