Hracholusky: Kvůli havárii plynovodu v lokalitě se sešel krizový štáb kraje

25.05.2016 16:36

Jihočeský hejtman Jiří Zimola vyhlásil stav nebezpečí. Při zasedání krajského krizového štábu v 19 hodin 21. ledna 2016 tak reagoval na havárii plynovodu a přerušení dodávek plynu v lokalitě obce Hracholusky na Prachaticku, která nastala tentýž den ve 12.10 hodin.

Hracholusky: Kvůli havárii plynovodu v lokalitě se sešel krizový štáb kraje
Foto: cez.cz
Popisek: Hracholusky

Druhým dnem pokračuje ve středu 25. května cvičení SIMEX 2016, jehož cílem je prověřit postup a řešení situace při simulované havárii plynovodu a následném přerušení dodávek plynu pro odběratele. Součinnost si během něj mimo jiné prověřují zástupci distributora plynu ze společnosti E.ON, složek integrovaného záchranného systému i krizové štáby kraje a dotčených obcí s rozšířenou působností. Cvičení se koná v budově krajského úřadu, částečně v terénu a nijak neomezí chod běžného života obyvatel v regionu ani dodávky plynu odběratelům.

Stav nebezpečí platí pro oblast Prachaticka a Vimperska včetně dvou obcí na Strakonicku

Stav nebezpečí platí až do odvolání pro oblast Prachaticka a Vimperska včetně dvou obcí na Strakonicku. Havárie zasáhla bezmála 3 800 odběrných míst a bez dodávek plynu se kvůli tomu ocitlo zhruba osm tisíc osob.

Dle předběžných odhadů bude společnost E.ON schopna zprovoznit plynovod do tří dnů od počátku havárie. Čtvrtý den začnou její pracovníci zprovozňovat odběrná místa prioritně určená krizovým štábem kraje a postupně pak i ta další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…