Hradec Králové: Adaptační skupina pro ukrajinské děti ukončí svůj provoz

17.08.2022 18:01 | Tisková zpráva

Od vypuknutí rusko-ukrajinského konfliktu zajistilo město Hradec Králové řadu výhod pro ukrajinské uprchlíky. Mezi nimi bylo například poskytnutí stovek ubytovacích kapacit, MHD zdarma nebo zajištění řádného vzdělávání a stravování zdarma pro ukrajinské děti.

Hradec Králové: Adaptační skupina pro ukrajinské děti ukončí svůj provoz
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vzhledem k tomu, že ukrajinské děti, které využívaly adaptační skupinu, nastoupí od září do hradeckých škol, nebude ji mít kdo využívat. K poslednímu srpnu proto ukončí svůj provoz. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Adaptační skupina v Hradci Králové byla zřízena magistrátem v dubnu letošního roku. Cílem této skupiny byla hlavně duševní pohoda dětí, jejich adaptace v cizím prostředí a v zemi, a také podpora jejich jazykových dovedností v češtině. Uskutečnění této aktivity bylo podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. „Za dobu fungování adaptační skupiny se pracovníci postarali o několik desítek dětí. Skupina nejprve fungovala při MŠ Čtyřlístek a později byla v Centru mladých v Malšovicích. Rád bych poděkoval všem, kteří pomáhali zajistit její provoz, o děti se dobře postarali a předvedli skvělé pracovní a osobní nasazení,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Vedle různých forem pomoci ukrajinským uprchlíkům v Hradci Králové se město snaží trvale pomáhat svému partnerskému městu Černihiv na Ukrajině. Pár týdnů od vypuknutí válečného konfliktu uspořádalo město veřejnou sbírku na pomoc a obnovu města. Zhruba sto tisíc korun bylo v květnu přeposláno černihivské městské vodovodní společnosti na pořízení speciálního ponorného čerpadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…