Hradec Králové: Advent? Pro strážníky více práce

24.11.2012 7:27

Více práce čeká na městské strážníky v několika následujících týdnech, které postupně uzavřou rok 2012.

Hradec Králové: Advent? Pro strážníky více práce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V hledáčku městské policie budou nejen lapkové vánočních stromků v městských lesích, ale zaměří se i na porušování vyhlášky zakazující popíjení alkoholu na veřejných prostranstvích a neopomenou ani na prevenci drobných krádeží v obchodních centrech.

Ani letošní příchod adventního času nehodlají královéhradečtí strážníci nijak podcenit. „Není tajemstvím, že se do větších měst sjíždějí v tomto období ti, kteří jedou cíleně spoluobčany okrást. Nejinak tomu je i v Hradci Králové,“ sděluje Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.

Každoročně se krádežím vánočních stromků nevyhnou ani královéhradecké příměstské lesy. „V lesích budou působit i v tomto období ve větším počtu smíšené hlídky strážníků a lesníků. K ochraně před krádežemi aplikujeme na stromky repelenty, jejichž účinek poznají lidé na kradeném stromku nikoliv v lese, ale až v domácím prostředí, kde začne stromek zapáchat. V lesním prostředí tento repelent stromkům svým složením neublíží,“ popisuje způsob ochrany před zloději Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Dodává, že společnost uvažuje i o spolupráci se zemědělskými družstvy, která by mohla poskytnout pro postřik močůvku. Ta by splnila preventivní funkci a zároveň by posloužila jako vydatné hnojivo.

Strážníci budou ve zvýšené míře dohlížet i na dodržování vyhlášky, která zakazuje občanům ve vymezených veřejných místech konzumovat alkohol. „Máme v rukou preventivní nástroj k tomu, abychom, mohli osoby porušující vyhlášku, z místa snáze vykázat, eventuálně sankcionovat. Tyto kroky konzumentům opakovaně znepříjemňují pobyt v daném místě,“ vysvětluje Miroslav Hloušek. Sankce se pohybuje až do výše 1000 Kč.

Více práce čeká strážníky v obchodních centrech a jejich okolí. S blížícím se datem vánočních svátků se zvyšuje i koncentrace pohybu lidí na parkovištích i uvnitř těchto center, kde se budou hlídky snažit preventivně varovat občany před rizikem krádeže, kterých je v tomto období více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Hradeckralove.org

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…