Hradec Králové: Další kamery ve městě ochrání školu a dohlédnou na historické centrum

07.05.2013 13:20

Občané, komise místní samosprávy, ale i obchodníci volají už delší dobu po instalaci kamery v historickém centru města, kde dochází v poslední době k narušování veřejného pořádku, a to zejména v noci.

Hradec Králové: Další kamery ve městě ochrání školu a dohlédnou na historické centrum
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Přenos obrazu z kamery napojené na pracoviště městských strážníků bude prevencí a důkazem zároveň. Kamery se dočká také okolí ZŠ v Kuklenách. Peníze pro nákup kamer vyčlenili radní města.

V historickém centru města dochází k narušování nočního klidu, znečišťování veřejného prostranství a k poškozování majetku městského i soukromého. „Přestože se v centru kontroly strážníků ve večerních a nočních hodinách zintenzivnily, je třeba permanentní dohled, což podporují i občané včetně komise místní samosprávy, s nimiž jsme jednali,“ hodnotí rozhodnutí rady města kladně ředitel městské policie Miroslav Hloušek.

U základní školy v Kuklenách bude kamera se záznamovým zařízením umístěna také pro zvýšení bezpečnosti, a to s ohledem na zvýšený pohyb dětí. I zde se za pořízení přimlouvala zdejší komise místní samosprávy a vedení ZŠ.

„S cílem zvyšovat bezpečnost obyvatel i návštěvníků Hradce Králové ve spolupráci s Městskou policií a Policií České republiky v rámci pravidelného vyhodnocování akčních plánů programu prevence kriminality v Hradci Králové získáváme informace o problémových lokalitách a výskytu nežádoucích jevů. Snažíme se na to reagovat přijetím různých opatření. Instalace kamer na obou výše uvedených místech je jedním z nich. U základní školy v Kuklenách jsou cílovou skupinou tohoto preventivního opatření hlavně děti, kamera však bude monitorovat i prostor kolem zastávky MHD,“ upřesňuje Anna Maclová, náměstkyně primátora.

Městská policie disponuje v současné době 21 kusy stacionárních kamer, které pomáhají dohlížet permanentně na dodržování veřejného pořádku ve městě. Zároveň však jsou strážníkům a lesníkům nápomocny fotopasti, jejichž umístění se průběžně mění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…