Hradec Králové: Další objekty v ZUŠ Střezina se změní, město už má projektanta

18.08.2020 19:20

Rekonstrukce základní umělecké školy Střezina jde zatím podle plánu, ke konci června bylo dokončeno parkoviště a pokračují také práce na první etapě.

Hradec Králové: Další objekty v ZUŠ Střezina se změní, město už má projektanta
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nyní město vysoutěžilo projektanta druhé etapy, ve které dojde k úpravě budov s kancelářemi vedení školy, divadelního pavilonu nebo pavilonů klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů. Projektovou dokumentaci by měla vypracovat vysoutěžená společnost B K N spol. za 4,2 milionu korun bez DPH.

Vysoutěženého zhotovitele dnes schválila rada města, v následujících dnech s ním bude podepsána smlouva. „Veškeré připravované stavební úkony v ZUŠ Střezina zatím plynule pokračují a daří se je dobře koordinovat. Koncem června bylo dokončeno parkoviště pro veřejnost, které jsme přednostně vybudovali na žádost vedení školy. Současně s tím pokračují práce na první etapě a teď jsme pomyslně zahájili druhou etapu výběrem zhotovitele projektové dokumentace změn stavby a projektové dokumentace pro zadání a provádění stavby u zbývajících objektů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Do druhé etapy rekonstrukcí jsou zahrnuté úpravy vstupních objektů s kancelářemi vedení školy a také divadelní pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby. Zároveň bude zhotoveno nové oplocení i vnitřní úpravy areálu včetně doplnění zeleně a nového dopravního značení. „Dále budou předmětem projektové dokumentace i související inženýrské objekty, jako jsou například areálová kanalizace, areálové rozvody silnoproudu a slaboproudu, osvětlení a další,“ pokračuje investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Na vypracování změnové projektové dokumentace druhé etapy oprav má zhotovitel půl roku a další půl roku má na vypracování dokumentace k zadání a provádění stavby.

V ZUŠ Střezina zatím pokračují práce na první etapě oprav, jejímž výsledkem má být nová podoba tanečního pavilonu a výtvarného pavilonu. Zároveň má být odstraněna stávající spojovací chodba, která bude nahrazena chodbou novou. „Na všechny tyto objekty máme již vydané společné povolení pro změnu územního rozhodnutí a změnu stavby před jejím dokončením a současně máme vydaný souhlas s odstraněním kryté chodby, která bude postavena úplně nová. Zhotovitele stavebních prací chceme soutěžit ke konci letošního roku, abychom příští rok na jaře mohli zahájit stavební práce,“ doplňuje náměstek Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…