Hradec Králové: Do Piletic a Ruseku po nové stezce už brzy

29.03.2017 17:30

O další krok se přiblížila výstavba nové stezky pro pěší a cyklisty mezi Hradcem Králové a městskými částmi Piletice a Rusek. Rada města na svém březnovém zasedání schválila zpracovatele projektové dokumentace pro stavební řízení i následné provedení stavby, jejíž první etapa by mohla začít již v příštím roce.

Hradec Králové: Do Piletic a Ruseku po nové stezce už brzy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Městské části Piletice a Rusek dosud nejsou s vlastním městem Hradec Králové propojeny infrastrukturou pro pěší ani cyklisty. Jediné dopravní spojení existuje po silnici III. třídy, kde je však pohyb chodců a cyklistů z pohledu bezpečnosti rizikový. Situace by se mohla zlepšit již v příštím roce. „Intenzivně pracujeme na přípravě stezky, která bude oddělená od hlavního dopravního prostoru. Cílem je zajistit obyvatelům Piletic a Ruseku komfortní a hlavně bezpečné napojení na město. Každodenně se zde pohybuje mnoho osob dojíždějících do práce či za studiem a současný stav není z tohoto pohledu ideální,“ upřesňuje záměr Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

Stavba bude rozdělena na dva samostatné úseky. Jako první je k realizaci určena část mezi Pouchovem a Pileticemi. Součástí stavebních prací bude i úprava stávající trojúhelníkové křižovatky včetně vybudování nového přechodu a veřejného osvětlení. Tato část stezky má již vyřešené výkupy pozemků, což se ukázalo jako nejnáročnější součást přípravy investičního záměru. Druhá část bude navazovat na první etapu a povede od zmíněné křižovatky směrem na Rusek. Pro tento úsek zbývá dořešit výkup několika posledních pozemků. „Každý z úseků stezky bude stát zhruba šest milionů korun. Součástí stavby budou i úpravy zastávky MHD Na Dubech, přechody pro chodce a rozšíření veřejného osvětlení. Se stavbou první etapy bychom chtěli začít již v příštím roce,“ dodává Jindřich Vedlich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…