Hradec Králové: Do lavic městských škol se chystá necelá tisícovka prvňáčků

30.08.2017 16:46

V pondělí, kdy začíná nový školní rok, by do lavic městských základních škol měla usednout necelá tisícovka prvňáčků. Podle statistik z jarních zápisů letos Hradec Králové plánuje otevřít 39 prvních tříd na svých sedmnácti základních školách. Jako dárek město prvňáčkům zdarma zařídí městskou kartu, kterou pak mohou platit jízdné v hradecké MHD nebo vstup na koupaliště Flošna.

Hradec Králové: Do lavic městských škol se chystá necelá tisícovka prvňáčků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Celkem základní školy zřizované městem přijaly během jarních zápisů 962 nových žáků. Přesný počet prvňáčků budeme znát ale až začátkem října,“ řekl náměstek primátora Milan Jaroš, odpovědný za oblast školství. Stav žáků, kteří skutečně usedli do lavic začátkem nového školního roku, mají jednotlivé školy zaslat svému zřizovateli do konce září. „Někde se mohli rodiče ještě rozhodnout pro odklad, konečné číslo zpravidla ovlivní i několik případů stěhování během léta,“ dodal Jaroš.

Loni bylo u zápisů do základních škol zřizovaných městem přijato 1.032 dětí, do prvních tříd v září nakonec nastoupilo 980 žáků. Téměř stejná čísla odbor školství hradeckého magistrátu evidoval i pro školní rok 2015/2016.

V posledních dvou letech městské školy otevřely 44 prvních tříd, letos jich je v plánu 39. Čtyři první třídy otevřou základní školy ve Štefánikově a Bezručově ulici, pouze jednu třídu prvňáčků budou mít v Kuklenách, na Novém Hradci Králové, v Malšově Lhotě nebo v Plotištích. Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…