Hradec Králové: Do města míří velké kulturní a sportovní akce

09.02.2023 16:43 | Tisková zpráva

Město Hradec Králové uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí.

Hradec Králové: Do města míří velké kulturní a sportovní akce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Právě venkovní akce, ať velké či menší festivaly, koncerty, gastro akce, ale i sportovní podniky jsou lákadlem pro turisty a přispívají k dobrému obrazu města. Proto chceme znát potřeby pořadatelů, a pokud to jde maximálně jim vycházet vstříc a nastavit vše tak, aby zejména účastníci a diváci měli z našeho města skvělý dojem,“ uvádí náměstkyně primátorky pro kulturu Ilona Dvořáková.

S ohledem na to připravilo město tak jako v předchozích letech koordinační jednání, kde více než třicet organizátorů z kulturní i sportovní oblasti představilo své záměry a upřesnilo předpokládané počty účastníků, rozsahy záborů veřejných prostranství i například požadavky na případné úpravy vyhlášky o nočním klidu. „Cílem bylo upřesnění rozsahu akcí a termínů, také koordinace požadavků na dopravu, technické služby a majetek města. Diskutovali jsme také o zajištění bezpečnosti, na čemž se budou podílet odbor krizového řízení magistrátu města s městskou a státní policií,“ popisuje náměstkyně Dvořáková.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21902 lidí

Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for People, Slavnosti královny Elišky, Královéhradcká nábřeží, se v letošním roce uskuteční například unikátní přehlídka exhibičních vystoupení čestných stráží armád několika zemí Drill Fest 2023, novinkou bude letecký festival „Legendy nebes“ i dva rodinné festivaly. „Velkou událostí pro naše město bude také setkání několika tisíců mladých skautů a skautek na Národním skautském Jamboree 2023, akce se bude konat začátkem května v Parku 360 a v centru města,“ doplňuje náměstkyně Dvořáková.

Kultura v Hradci Králové letos výrazně ožije, návštěvníci si budou moci v první polovině roku vybrat z pestré nabídky více než tří desítek akcí. Jejich přehled je k dispozici v tabulce uvedené níže. Jedná se o termíny venkovních akcí, které jsou platné k 31. lednu 2023, změna včetně rozsahu konání je možná.

Termíny dalších akcí a kulturní události z druhé poloviny letošního roku budou sdělovány s předstihem na webových stránkách pořadatelů i na stránkách města. Významné, nejen venkovní akce, zařazené do cyklu Calendarium Regina jsou k dispozici ZDE.

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…