Hradec Králové: Do města se vracejí akce spojené s Mikulášem a čerty

18.11.2022 10:13 | Tisková zpráva

Po dvouleté pauze se v Hradci Králové opět spouští akce spojené s příchodem Mikuláše a čertů.

Hradec Králové: Do města se vracejí akce spojené s Mikulášem a čerty
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Pro rodiny s dětmi je na Velkém náměstí 4. prosince nachystaný zábavný program Čerti, z věže ven. Další den zase bude po městě jezdit Mikulášský trolejbus, který již potřicáté vypraví Dopravní podnik města Hradce Králové. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34786 lidí

V neděli 4. prosince se bude od 17 do 19 hodin na Velkém náměstí konat zábavný program pro děti i rodiče s názvem Čerti, z věže ven! Návštěvníci se mohou těšit na ohnivou show či úprk čertů z Bílé věže. Připravené jsou také komentované prohlídky Bílé věže s čertem, a to 4. prosince od 10 hodin a 5. prosince od 16.30 hodin. Anděl provede návštěvníky hradeckou dominantou 10. prosince od 14 hodin a 18. prosince ve stejný čas.

V pondělí 5. prosince vyjede do hradeckých ulic na svou jubilejní třicátou jízdu Mikulášský trolejbus s třemi čerty a dvěma Mikuláši a andělem. „Tato veřejností oblíbená akce se i přes problémy, které máme s nedostatkem řidičů MHD, uskuteční. Nasazen bude opět kloubový trolejbus, který se v 15:35 vydá ze zastávky Alessandria, na Nový Hradec Králové, do Malšovic, do centra i na Slezské Předměstí. Kompletní jízdní řád je k dispozici na webových stránkách města i dopravního podniku,“ uvádí ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Pro malé cestující jsou nachystané mikulášské nadílky.

Každoročně se také k připomínce Mikuláše, čerta a anděla hlásí fotbalový klub FC Hradec Králové, a stejně tak tomu bude i letos. Votroci se chystají vyrazit na návštěvu dětí ve Fakultní nemocnici Hradec Králové i v Dětském diagnostickém ústavu a donesou jim mikulášskou nadílku.

V Hradci Králové pak bude adventní čas pokračovat od 9 prosince vánočními trhy na Velkém náměstí, které nabídnou nejen stánky s občerstvením, ale také vánoční dekorace a tipy na dárky. Spolu s tím se v adventním období uskuteční řada koncertů a vystoupení. Na vánoční trhy bude také zajíždět speciální autobusová vánoční linka zdarma. Kompletní program a další informace jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…