Hradec Králové: Do nových expozic muzea východních Čech chce město investovat miliony

17.06.2020 19:12

Návštěvníky Muzea východních Čech by mohla v druhém a třetím patře přivítat nová expozice. Město na jejího zhotovitele plánuje v několika následujících dnech vypsat nové výběrové řízení.

Hradec Králové: Do nových expozic muzea východních Čech chce město investovat miliony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vysoutěžený dodavatel zajistí stálé expozice včetně osvětlení, AV a IT techniky. Předpokládaná hodnota zakázky, jejíž realizace by měla být provedena zhruba během půl roku, se odhaduje na zhruba 15 milionů korun.

„V druhé polovině loňského roku jsme již měli vypsané výběrové řízení na zhotovitele stálé expozice, ale město obdrželo pouze jednu cenovou nabídku, která výrazně převyšovala naše předpoklady. Na radě města jsme proto rozhodli o novém vypsání zakázky s tím, že se ještě pozmění zadávací dokumentace, která nyní nově obsahuje maximální výši nabídkové ceny,“ říká náměstkyně primátora pro oblast majetku Věra Pourová. Před vypsáním výběrového řízení absolvovalo město také předběžné tržní konzultace, na základě kterých proběhla revize projektové dokumentace.

Výběrové řízení na zhotovitele stálé expozice bude vypsáno během několika následujících dnů. Uzavření smlouvy o dílo se předpokládá v průběhu září. „Předmětem realizace a dodávky stálých expozice ve druhém a třetím patře Muzea východních Čech v Hradci Králové je zpracování dílenské dokumentace, výroba, dodávka, montáž a kompletace expozičního systému, a to včetně osvětlení, AV a IT techniky. Práce musí být dokončeny přibližně půl roku od předání místa plnění,“ doplňuje Pourová.

Podle odhadů by měla zakázka vyjít na přibližně 15 milionů korun, město ale plánuje využít dotaci. „Z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu jsme již získali dotaci ve výši necelých 75 milionů korun, kterou jsme z části použili na dofinancování rekonstrukce budovy muzea. Zbývajících necelých 14 milionů bychom rádi využili právě na realizaci dvou stálých městských expozic,“ říká náměstkyně pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…