Hradec Králové: Do tendru na výstavbu lávky přes Labe u Aldisu se přihlásily tři firmy

20.06.2020 9:37

Stavba lávky přes Labe v Hradci Králové získala novou šanci, do výběrového řízení na její výstavbu se přihlásili tři zájemci. Výsledek tendru by mělo ještě na konci června projednat zastupitelstvo.

Hradec Králové: Do tendru na výstavbu lávky přes Labe u Aldisu se přihlásily tři firmy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Případný vybraný zhotovitel bude moci se stavebními pracemi na nové lávce začít ale až na podzim příštího roku, jelikož do té doby budou v místě stavby pokračovat práce na dokončení budovy ČSOB.

„Zatím nemůžeme zveřejnit informace o výši cenových nabídek, již teď ale víme, že zájem je a k určitému posunu došlo. Ke konci příštího týdne se sejde výběrová komise, která nabídky zhodnotí a posoudí. Finální cenu budeme moci zveřejnit až doporučení hodnotící komise projednají orgány města,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Samotná stavba lávky by v případě úspěšného výběru firmy a podpisu smlouvy ale mohla být zahájena nejdříve na podzim příštího roku, jelikož do té doby bude v lokalitě Aldis pracovat ČSOB na dokončení své budovy. Na místě také probíhá bourání jedné ze dvou teras u kongresového centra Aldis, která ustoupí dostavbě nové budovy ČSOB. „Práce na stavbě nové administrativní budovy ČSOB by měly skončit v září 2021, do té doby bude mít případná vybraná stavební firma prostor a čas na přípravu stavby,“ vysvětluje náměstek Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…