Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z hradeckých Plotišť mají novou zbrojnici

03.09.2020 8:37

Dobrovolní hasiči v Plotištích nad Labem na severozápadním okraji Hradce Králové se vrací do své staronové hasičské zbrojnice. Ta během několika měsíců procházela kompletní rekonstrukcí, vyměněna byla okna, došlo k zateplení místností a vybudováno bylo nové sociální zařízení se sprchou.

Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z hradeckých Plotišť mají novou zbrojnici
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ke stávajícímu objektu se navíc přistavěla nová část, kde jsou šatny se sociálním zařízením. Prostory se také rozšířily o zasedací místnost, kterou může začít využívat i komise místní samosprávy. Rozsáhlá rekonstrukce vyšla město na 6,4 milionu korun bez DPH.

„Dnes předáváme hradeckým dobrovolným hasičům zmodernizovanou zbrojnici, konečně tedy mají k dispozici důstojné zázemí, které si za svou skvěle odváděnou práce jistě zaslouží. Takových lidí je třeba si vážit. Rozhodně chceme všechny jednotky i nadále podporovat, a to nejen zkvalitňováním prostředí, ale také obměňováním hasičské techniky. Nová vozidla jsme již pořídili pro jednotky SDH  v Třebši, na Pláckách v Březhradu a Malšovicích,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Dispozičně je objekt dělen na část pro hasiče a veřejnou část se zázemím, která má nově navržený vstup z ulice Říčařova. „Prostor doposud využívali pouze hasiči, ale nově by veřejnou část mohla využívat ke svému jednání také komise místní samosprávy. Objekt by pro veřejnost mohl mít také další využití, při pořádání venkovních akcí poskytne například vhodné zázemí organizátorům," komentuje Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města.

V nové přístavbě se nachází samostatné šatnové zázemí se sociálním zařízením, sprchou, skladem a navazující zasedací místností s čajovou kuchyňkou, technickou místností a hlasatelnou místního rozhlasu. Budova je nově zateplena, provedena byla kompletní výměna všech rozvodů, oken a dveří, také garážových vrat. Došlo k úpravám povrchů, terénní úpravám a opravě oplocení. Nově byla pro objekt zřízena také plynovodní přípojka pro nové teplovodní vytápění. Rozsáhlá rekonstrukce, která celkem vyšla na 6,4 milionu korun bez DPH, byla zahájena na podzim loňského roku, dokončena byla o zhruba devět měsíců později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

16:29 Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

Písecká Sladovna připravila novou zážitkovou výstavu, nazvanou Království včel a bylin. Její slavnos…