Hradec Králové: Flošna se připravuje na svou již desátou letní sezónu

04.04.2019 14:05

Správa nemovitostí Hradec Králové, která letní koupaliště provozuje, již zahájila přípravu na letošní desátou letní sezónu, která začne podle počasí během měsíce května.

Hradec Králové: Flošna se připravuje na svou již desátou letní sezónu
Foto: Archiv autora
Popisek: Koupaliště Flošna

Bazénová technologie v budově koupaliště byla připravována na letní sezónu během měsíce února. Příprava venkovního koupaliště byla zahájena už začátkem března opravou schodů k dětskému bazénu, které postupně poškodilo uplynulých devět zimních období. 20. března byla zahájena příprava nerezových bazénů. Jako první byl vypuštěn a vyčištěn plavecký padesátimetrový bazén, který je nyní už napuštěn vodou. Obdobným procesem projde i relaxační bazén a jako poslední budou vyčištěny a napuštěny tobogány s línou řekou a dětský bazén. Probíhají i sadové úpravy, příprava travnatých ploch a plážového volejbalu. Koupaliště nabídne tak v letní sezóně tři vyhřívané bazény s teplotou vody kolem 26°C. V provozu budou dva tobogány, dva minitobogány pro malé děti a adrenalinová skluzavka Jump.

Letní sezóna bude obdobná jako v minulých letech. Otevření koupaliště i otevírací doba bude naplánována podle počasí. V minulých letech bylo letní koupaliště pro zákazníky otevíráno během měsíce května. Návštěvníci se budou moci těšit i na oblíbené ranní plavání od šesti hodin a ve vybraných dnech noční koupání od 21 do 23.30 hodin. Otevření koupaliště, otevírací dobu i další aktuality naleznete tak jako v minulosti na webových stránkách nebo FCB.

Zvyšování nákladů se nevyhnulo ani koupališti, které tak musí reagovat na tyto zvýšené vstupy úpravou cen vstupného. Pro letošní rok dochází k mírnému zdražení celodenního vstupného, a to o 5 Kč. Celodenní vstupné pro dospělé bez čipových hodinek bude za 145 Kč, s čipovými hodinkami za 119 Kč. Celodenní vstupné pro děti od 120 cm do 15 let, studenty do 26 let, seniory nad 62 let, držitele ZTP a ZTP/P bude 105 Kč, pro majitele čipových hodinek 79 Kč. Po 16. hodině je cena, tak jako v minulosti nižší.

Hodinové a dvouhodinové vstupné je pouze pro majitele čipových hodinek a zůstává stejné, jako v minulé sezóně. Hodinové plavání pro dospělé je za 49 Kč a dvouhodinové za 79 Kč. Pro děti od 120 cm do 15 let, studenty do 26 let, seniory nad 62 let, držitele ZTP a ZTP/P je hodinové vstupné 39 Kč a dvouhodinové 59 Kč. Děti do 120 cm mají i nadále vstup zdarma. Rodiny s minimálně dvěma dospělými a jedním platícím dítětem mají 10% slevu na vstupné. Parkování před areálem koupaliště je zdarma.

Letní koupaliště v minulých letech navštívilo už více než 850 tisíc návštěvníků. Z hlediska návštěvnosti byl loňský rok absolutně rekordní, návštěvnost dosáhla neuvěřitelných 119 056 lidí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…