Hradec Králové: Ke zdraví, relaxaci a odpočinku na Flošně přibyla nová infrasauna

03.02.2017 14:46

Každým rokem si do Wellness studia Flošna nachází cestu více a více zájemců o zdravý životní styl, relaxaci a odpočinek. V roce 2016 to bylo již 35.165 osob. Jedná se o nejvyšší návštěvnost Wellness studia Flošna od jeho otevření v květnu roku 2010.

Hradec Králové: Ke zdraví, relaxaci a odpočinku na Flošně přibyla nová infrasauna
Foto: archív autora
Popisek: Hradec Králové - Wellness studio Flošna

Dosavadně nejúspěšnější rok 2015 byl překonán o 4.804 osob. V prvních letech po otevření bylo Wellness studio Flošna navštěvováno převážně muži, ale tento trend se postupně obracel a v roce 2016 se množství žen a mužů ve Wellness studiu Flošna vyrovnalo. Také věková skupina návštěvníků je rok od roku širší. Wellness využívají nejen návštěvníci důchodového věku, ale i mladí sportovci, studenti i lidé hledající odpočinek po práci nebo před prací.

Ve vybraných dnech navštěvují wellness také malé děti s rodiči. Významně vzrostlo i množství poskytnutých masáží. Zatímco v roce 2015 navštívilo masáže 1.366 klientů, v roce 2016 se toto číslo vyšplhalo až na 1.829 klientů. Toto vše svědčí o tom, že stále více lidí v dnešní době vyhledává místa, kde mohou v příjemném prostředí relaxovat, odpočívat a posilovat své zdraví.

V roce 2010 bylo Wellness studio Flošna otevřeno pouze se dvěma saunami, dvěma parními kabinami, vířivkou a bazénem. V roce 2014 došlo k vybudování třetí sauny s ochlazovacím bazénkem. Wellness studio Flošna tak začalo poskytovat saunování ve třech různých saunách s rozdílnými teplotami. Finská sauna nabízí teplotu nad 100°C, bylinková sauna s vůní bylinek je vyhřívána na 85°C a sauna s nejnižší teplotou 75°C je provoněná bio sauna. V polovině roku 2015 byla přestavěna obyčejná parní kabina na solnou parní kabinu. V průběhu roku 2016 byly instalovány do oddechového bazénu reflexologické masážní desky a v šatnách byl zvýšen počet skříněk. Reflexní masáž na reflexologických deskách zlepšuje činnost vnitřních orgánů, přičemž pravidelným tlakovým působením na různé reflexní body na chodidlech je možné pozitivně ovlivňovat jednotlivé orgány v lidském těle.

Také rok 2017 je ve Wellness studiu Flošna, hned od svého začátku, ve znamení dalšího zkvalitňování a rozšiřování služeb. Prvním drobným vylepšením je přidání kamenů z himálajských solí do solné parní kabiny. Pára nyní prostupuje těmito kameny a jejich rozpouštěním se zintenzivňuje solný efekt v parní kabině. Pobyt v solné páře prospívá k regeneraci pokožky, při ekzémech, uvolnění dýchacích cest, zvýšení přirozené obranyschopnosti a potlačuje akné. Významné rozšíření služeb též proběhlo 30. ledna instalací nové infrasauny pro 4 osoby. Infrasauna je založená na principu prohřívání lidského těla pomocí tepla z infrazářičů. V infrasauně se prohřívá nejen povrch těla, ale teplo proniká i do hloubky tkáně a dochází k rychlejšímu prohřátí organismu než v klasické sauně, a to přenosem tepelné energie z infračervených zářičů a ne ohřevem od horkého vzduchu jako u klasické sauny. Výhodou infrasauny je nižší okolní teplota vzduchu a je tak vhodná i pro osoby, které se léčí s krevním tlakem, astmatiky nebo osoby těžce snášející vysokou teplotu jaká je v klasické sauně. Toto umožní užívat si wellness aktivity ve Wellness studiu Flošna další skupině návštěvníků.

Wellness studio Flošna v Hradci Králové se snaží, aby jeho návštěvou všichni co nejvíce prospěli svému zdraví a odcházeli maximálně odpočatí a relaxovaní. Tomuto se bude podřizovat i další budoucí rozšiřování procedur a zkvalitňování poskytovaných služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…