Hradec Králové: Lávka u Aldisu má stavební povolení

20.06.2018 13:47

Nové spojení pro pěší a cyklisty přes řeku Labe v Hradci Králové je opět o něco blíž ke svému zprovoznění.

Hradec Králové: Lávka u Aldisu má stavební povolení
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Lávka propojující Smetanovo nábřeží a zónu Aldis získala stavební povolení. Město tak po jeho nabytí právní moci a dopracování prováděcí dokumentace bude moci vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby, jejíž předpokládané náklady jsou zhruba padesát milionů korun. Město chce na tuto investici využít dotaci z operačních programů ITI hradecko-pardubické aglomerace ve výši až 80 procent uznatelných nákladů.

„Pokud soutěž na stavební firmu proběhne bez komplikací a klimatické podmínky to umožní, stavba by mohla začít příští rok hned na jaře. Nová lávka by mohla obyvatelům a návštěvníkům města sloužit na přelomu let 2019 a 2020,“ říká Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro oblast investic v Hradci Králové.

Podobu lávky, kterou budou moci využívat chodci i cyklisté, určila otevřená architektonická soutěž. Lávka umožní rychlejší a bezpečně spojení přes řeku, nabídne nové trasy městem a vznikne nová a pohodlná cesta z centra za odpočinkem do Šimkových sadů. Zejména pro pěší pak půjde o nové vnímání prostoru nad řekou a pohled na město, který klidný charakter lávky nabídne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…