Hradec Králové: Lhotecká ulice bude od soboty průjezdná, provoz obnoví i MHD

03.07.2020 9:14

Ulice Lhotecká v Malšově Lhotě, na které více jak tři měsíce probíhaly rekonstrukce, bude od soboty 4. července znovu průjezdná. V úseku od ulice K Břízkám po ulici Vřesová byly vybudovány nové chodníky a opraven byl také silniční povrch stávající krajské komunikace.

Hradec Králové: Lhotecká ulice bude od soboty průjezdná, provoz obnoví i MHD
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město do oprav chodníků, veřejného osvětlení, úpravy zeleně a dalších potřebných prací celkem investovalo 10,7 milionů korun včetně DPH. S opravami druhého úseku ulice končí také výluka MHD na linkách č. 11 a 17, které se vrací na své původní okružní trasy.

„V loňském roce byly v této ulici zahájeny rekonstrukce, které byly rozděleny do několika etap. Letos na jaře byly udělány nové chodníky, veřejné osvětlení, napojení dešťové kanalizace a sadové úpravy. Na této rozsáhlé rekonstrukci se podílíme s Královéhradeckým krajem, který zde zajišťoval mimo jiné potřebnou opravu silničního povrchu,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

Nový chodník je nyní podél penzionu Villa Pavlína v délce 60 metrů, dále byl zhotoven oboustranný chodník v délce cca 35 metrů včetně přechodu pro chodce u křižovatky s Akátovou ulicí. Vybudován byl také přechod pro chodce včetně části chodníku v délce 15 metrů u křižovatky se Sadovou ulicí a pravostranný chodník včetně vjezdů v celkové délce 150 metrů.

S koncem uzavírky bude také od soboty 4. července ukončena výluka linek MHD č. 11 a 17. Jezdit budou opět po původních okružních trasách. Hradecké dopravní linky MHD fungují od začátku letních prázdnin v prázdninovém režimu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…