Hradec Králové: Magistrát se už připravuje na první přímé volby prezidenta České republiky

29.10.2012 20:40

Přestože volby do krajských zastupitelstev skončily nedávno, magistrát už připravuje další, prezidentské. Za necelé tři měsíce půjdou voliči vybírat jednoho z kandidátů na post prezidenta republiky. Premiéru takových voleb nehodlá magistrát v přípravách a v následné administraci podcenit.

Hradec Králové: Magistrát se už připravuje na první přímé volby prezidenta České republiky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Volby se budou konat ve dvou kolech, první kolo ve dnech 11. a  12. ledna 2013 a druhé kolo o dva týdny později.  Toto datum před časem vyhlásil předseda Senátu Parlamentu ČR. „I v těchto volbách lze volit na voličský průkaz, o jehož vydání mohou občané požádat na ohlašovně trvalých pobytů, v případě Hradečanů zde na magistrátu města,“ vysvětluje Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru královéhradeckého magistrátu.

Vzor žádosti o vydání voličského průkazu je k dispozici na webovém portálu města na hlavní straně v modrém menu pod názvem „VOLBY“. Zde jsou už teď umístěny informace k volbám, které budou postupně s blížícím se termínem aktualizovány.

„Žádost lze podat osobně na ohlašovně nebo v listinné podobě s ověřeným podpisem žadatele. Za ověření podpisu se v tomto případě nehradí správní poplatek. Další možností je žádost podat v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem a také v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové zprávy,“ upřesňuje způsoby podání žádosti Ľudmila Ducháčová.

Konečný termín pro podání žádostí v listinné podobě je 18. ledna 2013. Do 23. ledna 2013 mají voliči ještě možnost žádost podat osobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…