Hradec Králové: Mateřská škola Sluníčko pokračuje v rekonstrukci, město vyjde na miliony

09.06.2021 15:54

Hradecká mateřská škola Sluníčko bude i letos pokračovat v rozsáhlých rekonstrukcích, stavební práce zde byly zahájeny první etapou už v létě roku 2020 v hospodářském pavilonu.

Hradec Králové: Mateřská škola Sluníčko pokračuje v rekonstrukci, město vyjde na miliony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V dalších etapách budou ve třech školních pavilonech provedeny rekuperace a zateplení, také dojde k obnově zelených ploch v areálu školy, vybavení zahrady a oplocení. Celkově za druhou a třetí etapu město zaplatí přibližně 23,4 milionu korun bez DPH. Zhotovitele včera na svém zasedání schválila rada města.

Rekonstrukce mateřské školy Sluníčko ve Štefánikově ulici byla zahájena v létě roku 2020 první etapou. „Spočívala ve stavebních úpravách hospodářského pavilonu, jeho vnitřních prostor, rekuperaci, výměně a zateplení fasády a výměně oken. Nyní jsme schválili dodavatele druhé a třetí etapy, se kterým se chystáme podepsat smlouvu. Práce by měly být zahájeny během letních měsíců letošního roku v pavilonu C a spojovací chodbě, poté se v létě příštího roku stavaři přesunou do pavilonů A a B. Stejně tak dojde také na úpravy zelených ploch v areálu školky, doplní se vybavení zahrady a oplocení,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Práce budou probíhat za částečného provozu, dokončené by pak měly být do konce září příštího roku. Rekonstrukce ve všech třech etapách vyjdou město celkově na téměř 40 milionu korun bez DPH.

Město v souvislosti s rekonstrukcí odevzdalo dvě žádosti o dotaci – na část zateplení a na část rekuperace. „Žádosti byly odevzdány do Operačního programu Životní prostředí, jehož cílem je snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie. Předpokládáme, že v rámci těchto dvou projektů bude dotace činit kolem osmi milionů korun včetně DPH. Dotaci je možné dle stanovených pravidel bohužel využít jen na vybranou část stavebních úprav,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…