Hradec Králové: Memorandum o konání fotbalových reprezentačních utkáních na novém stadionu je uzavřené

11.02.2022 13:45 | Tisková zpráva

V lednu hradecké zastupitelstvo schválilo znění memoranda o spolupráci města s Fotbalovou asociací České republiky. Jeho předmětem je mimo jiné zařazení nového multifunkčního fotbalového stadionu, který po dokončení bude splňovat parametry kategorie UEFA 4, do nabídky stadionů pro domácí utkání českých reprezentačních mužstev. Dnes tento dokument podepsal primátor města Alexandr Hrabálek a předseda Výkonného výboru FAČR Petr Fousek.

Hradec Králové: Memorandum o konání fotbalových reprezentačních utkáních na novém stadionu je uzavřené
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Díky memorandu bude nový hradecký multifunkční fotbalový stadion součástí nabídky národních stadionů, což znamená, že v Hradci Králové budeme moci vidět reprezentační utkání za účasti známých sportovních hvězd. Jsme přesvědčeni, že nový stadion a mezistátní utkání budou zároveň impulsem nejen pro náš prvoligový tým, ale především pro spoustu mladých sportovců z Hradce Králové a okolí, protože hradecký klub vždy stavěl na svých odchovancích. Spolupráce s Fotbalovou asociací České republiky si nesmírně vážíme, věříme, že tuto spolupráci budou kvitovat také fotbaloví fanoušci,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„Projekt nového fotbalového stadionu v Hradci Králové je skutečně povedený a velmi se těším na to, až se zde bude hrát. Odpovídající zázemí pro prvoligový fotbal Hradec Králové pochopitelně potřebuje, vždyť jeho klubu se daří. Tento nový stadion je ale důležitý pro celý český fotbal. Je dobře, že nová aréna bude splňovat potřebné parametry a reprezentační fotbalová utkání se tak budou moci konat i ve východních Čechách,“ popsal význam memoranda pro Fotbalovou asociaci České republiky předseda jejího výkonného výboru Petr Fousek.

Nový multifunkční stadion v Hradci Králové, který po jeho dokončení v příštím roce bude mít kapacitu osmi tisíc diváků s možností navýšení na 9.300 míst, bude moci být využitý například pro přátelská utkání reprezentačního týmu ČR „A“, přátelská či kvalifikační utkání ČR do 21 let, ČR do 19 let, ČR do 17 let, ČR do 15 let a přátelská či kvalifikační utkání žen ČR „A“, ČR do 19 let a ČR do 17 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…