Hradec Králové: Město hledá ředitele technických služeb a dopravního podniku

30.08.2017 10:49

Hradec Králové bude vybírat nové vedení dvou městských organizací, které svým rozpočtem i počtem zaměstnanců patří mezi jeho největší. Město vypsalo výběrové řízení na ředitele dopravního podniku a technických služeb. Tyto hradecké firmy zajišťují jedny z nejviditelnějších komunálních služeb ve městě a dohromady zaměstnávají 724 lidí.

Hradec Králové: Město hledá ředitele technických služeb a dopravního podniku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Obě tyto městské organizace vedli zkušení manažeři a předávají je v solidní kondici. Noví ředitelé by měli na tento stav navázat, ideálně jej ještě zlepšit a navíc přinést nové vize a nápady,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora odpovědná za městské organizace. „Ředitel technických služeb odešel na vlastní žádost s cílem věnovat se jinému oboru a v současné době jej zastupuje kolega z managementu firmy pověřený vedením společnosti. Ředitel dopravního podniku již dovršil důchodový věk a chce tak na konci roku ukončit svou pracovní kariéru,“ dodala Lišková.

Příspěvková organizace Technické služby Hradec Králové se mimo jiné stará o městskou zeleň, veřejné osvětlení, dopravní značení a světelnou signalizaci, čistí a opravuje chodníky a silnice, provozuje útulek pro psy a kočky, hřbitovy, sportoviště či veřejné WC. Jejím ředitelem byl od roku 2004 do letošního dubna Jiří Henzl. Technické služby mají v současnosti 347 zaměstnanců.

Dopravní podnik města Hradec Králové je městem založenou obchodní společností. Jejích 377 zaměstnanců zajišťuje především provoz městské hromadné dopravy, vedlejší činností je pak například autoškola nebo zájezdová doprava. Současný ředitel Miloslav Kulich, který dopravní podnik řídí od roku 1987, ve své funkci končí ke konci tohoto roku.

Předpoklady a požadavky na uchazeče a další informace k výběrovému řízení na uvedené pozice najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…