Hradec Králové: Město má další nové stojany na kola

24.07.2019 6:27

Technické služby v minulém týdnu umístily do Hradce další nové stojany na kola. Instalováno jich bylo celkem devět v ulici Švehlova a částečně i na náměstí Svobody. Ve městě jsou v současnosti desítky těchto typů stojanů, do nichž město včetně úprav chodníků a nástřiků nového dopravního značení investovalo za tento rok více než 450 tisíc korun včetně DPH.

Hradec Králové: Město má další nové stojany na kola
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stejných dvacet stojanů už technické služby instalovaly před více jak dvěma měsíci na třídě Karla IV. před kinem Bio Central. „Stojany mají poměrně jednoduchou konstrukci a působí minimalisticky. Kolo jde o ně stabilně opřít, takže udrží například i kolo bez horního rámu nebo těžší elektrokolo. Důležité je, že ke stojanu lze zamknout současně rám i přední kolo pouze krátkým zámkem. Odření laku rámu kola pak zabraňuje ochranný odolný pás gumy. V budoucnu by se podobné typy stojanů mohly rozšířit na další frekventovaná místa, zájem je o ně třeba na Velkém náměstí nebo u městského Infocentra,“ řekl cyklokoordinátor města Karel Šimonek.  Od srpna se začnou vytipovávat další konkrétní místa, kam by mohly být nové stojany v budoucnu umístěny. Další strategii rozvoje parkovací infrastruktury pro cyklisty minulý týden schválila rada spolu s předpokládanou částkou 200 tisíc korun na přípravu této akce.

Podle posledního průzkumu dopravního chování z roku 2017 využívá jízdní kolo k přepravě po městě cca 17 % obyvatel města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…