Hradec Králové: Město podpoří prostřednictvím nadačního fondu středoškolské studenty i letos

31.03.2017 10:50 | Zprávy

I v letošním roce se město Hradec Králové chystá podpořit nadané a nemajetné studenty, kteří splní předepsané podmínky. Nadační fond na podporu královéhradeckých středoškolských studentů, jehož je město zřizovatelem, už takto mladým pomáhá sedmnáctým rokem a za tu dobu rozdělil v součtu již 3 121 870 Kč.

Hradec Králové: Město podpoří prostřednictvím nadačního fondu středoškolské studenty i letos
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na podporu dosáhnou studenti, kteří splní předem dané podmínky, mají trvalé bydliště v Hradci Králové a nepřekročili věkovou hranici 26 let. „U nadaných studentů se předpokládá umístění na předním místě ve vědomostních soutěžích počínaje krajskou úrovní, kterými se prokazuje úroveň znalostí, a to jinde, než ve vlastní škole. Dále ti, kteří dosáhli jednorázového ocenění studentské vědecké práce vysoké úrovně nebo s tematikou přínosnou pro Hradec Králové. Uspět mohou i ti, kteří si zažádají o příspěvek na dopravu do místa studia na zahraniční škole. Na příspěvek dosáhnou i ti, kteří získali ocenění studentské práce s tematikou přínosnou pro město,“ vysvětluje náměstek primátora Milan Jaroš.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

JUDr. Jindřich Rajchl byl položen dotaz

Kauzy

Jak to myslíte, že policie a soudy některé kauzy vyšetřovat nemohly? Proč? To je přeci v rozporu s nezávislostí těchto orgánů. A jaké tedy máte řešení? Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město podporuje udržitelné stravování

7:17 Jičín: Město podporuje udržitelné stravování

Systematický přístup ke stravování, který je založen na lokálních, sezónních a bio surovinách, fungu…