Hradec Králové: Město podpoří prostřednictvím nadačního fondu středoškolské studenty i letos

31.03.2017 10:50

I v letošním roce se město Hradec Králové chystá podpořit nadané a nemajetné studenty, kteří splní předepsané podmínky. Nadační fond na podporu královéhradeckých středoškolských studentů, jehož je město zřizovatelem, už takto mladým pomáhá sedmnáctým rokem a za tu dobu rozdělil v součtu již 3 121 870 Kč.

Hradec Králové: Město podpoří prostřednictvím nadačního fondu středoškolské studenty i letos
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na podporu dosáhnou studenti, kteří splní předem dané podmínky, mají trvalé bydliště v Hradci Králové a nepřekročili věkovou hranici 26 let. „U nadaných studentů se předpokládá umístění na předním místě ve vědomostních soutěžích počínaje krajskou úrovní, kterými se prokazuje úroveň znalostí, a to jinde, než ve vlastní škole. Dále ti, kteří dosáhli jednorázového ocenění studentské vědecké práce vysoké úrovně nebo s tematikou přínosnou pro Hradec Králové. Uspět mohou i ti, kteří si zažádají o příspěvek na dopravu do místa studia na zahraniční škole. Na příspěvek dosáhnou i ti, kteří získali ocenění studentské práce s tematikou přínosnou pro město,“ vysvětluje náměstek primátora Milan Jaroš.

Nemajetní studenti mohou na příspěvek dosáhnout, pokud žijí v rodině, jejíž celkový příjem nepřesáhne 2,4násobek životního minima. Se svou žádostí mohou rovněž uspět studenti živící se prokazatelně samostatně, nebo ti, kteří se nikoliv vlastní vinou dostali do nepříznivé životní situace.

„Formuláře žádostí jsou k dispozici na magistrátním odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže v kanceláři č. 131  a na webových stránkách odboru školství. Termín odevzdání žádosti je stanoven do 31. května 2017, po tomto termínu nebudou další žádosti přijímány. O způsobu rozdělení a přiznání příspěvku rozhodne správní rada nadačního fondu. Konečné schválení náleží zřizovateli v tomto případě zastupovaném Radou města Hradec Králové,“ sděluje vedoucí odboru školství Alena Synková a dodává, že výše finančních prostředků, která by měla být studentům splňujícím podmínky rozdělena, se odvíjí od počtu podaných žádostí a závisí také na rozhodnutí správní rady nadačního fondu.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…