Hradec Králové: Město přidá dopravnímu podniku na platy řidičů

21.05.2018 13:01

Hradeckému dopravnímu podniku chce město navýšit příspěvek na letošní provoz. Zastupitelé budou do prázdnin rozhodovat o schválení dvaceti milionů korun, které posílí rozpočet městského dopravce. Vedle nákladů, které souvisí s růstem ceny nafty či odpisů, bude tato mimořádná dotace určena především na platy řidičů hradecké městské hromadné dopravy.

Hradec Králové: Město přidá dopravnímu podniku na platy řidičů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jsme si vědomi, že musí dojít k určitému dorovnání mezd našich řidičů v porovnání s konkurencí na trhu práce, abychom zajistili stabilitu personálu dopravního podniku. Budeme zastupitelům navrhovat navýšení příspěvku na mzdy o deset milionů na druhé pololetí tohoto roku,“ řekl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. Průměrná hrubá mzda řidičů, dispečerů a dalších zaměstnanců, kteří zabezpečují provoz hradecké hromadné dopravy, by tak díky novému příspěvku města měla vzrůst zhruba o tři tisíce korun.

Růst mezd v dopravním podniku bude samozřejmě znamenat navýšení mzdových nákladů i pro další roky. „O výši dotace města na provoz městské hromadné dopravy v příštím roce již samozřejmě jednáme. Při konstrukci rozpočtu na rok 2019 bude jedním z důležitých kritérií právě stabilizace lidských zdrojů, a to nejen u dopravního podniku,“ dodal primátor.

O mimořádné dotaci dopravnímu podniku na letošní rok budou rozhodovat zastupitelé města na svém jednání v červnu. „Její součástí bude dalších deset milionů, o které žádáme na úhradu předpokládané ztráty z důvodu zvýšení ceny nafty a odpisů,“ vysvětlil Zdeněk Abraham, ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…